Vilberg: – Ordfører Madsen har frekkhetens nådegave!

Lørdag foreslo ordfører Einar Madsen (Ap) i EUB å flytte Vilberg barneskole, og selge tomten. – Da kunne han bare stemt for Venstres forslag da kommunestyret behandlet saken tirsdag, sier Venstres Knut Bakkehaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Ordfører Einar Madsen (Ap) tok i EUB igår lørdag 04.mai til orde for å flytte Vilberg barneskole til et annet sted, Begrunnelsen var: “Vil vekk fra trafikkfarlig område”. Samtidig foreslo ordføreren å selge området skolen idag ligger på. Den nåværende skoletomta kan selges til sentrumsnær utbygging, for eksempel til leiligheter, sier han.” Les hele artikkelen i EUB her.

– Madsen kunne støttet Venstre
sier kommunestyrerepresentant Knut Bakkehaug i en kommentar. Han er oppgitt over Madsens opptreden. Bakkehaug henviser til forslaget Venstre fremmet da kommunestyret så sent som tirsdag 30.april behandlet saken om Vilberg. Venstres forslag lød:

"Det skal umiddelbart iverksettes utredningsarbeid for flytting av Vilberg Barneskole og utvikling av Vilberg-området som oppvekstsenter.".

Dette forslaget fikk kun Venstres ene stemme. De andre partiene stemte for innstillingen fra rådmannen:

Utrede alternativer for utbygging/rehabilitering av Vilberg ungdomsskole og Vilberg
barneskole. Utredningen skal omfatte følgende
:”

Du kan lese hele protokollen fra kommunestyrets møte her.

Forskjellen på de to forslagene er åpenbar: Venstres forslag sie at Vilberg barneskole skal flyttes. De andre partiene stemte for en utredning av alternativer.

Kommunestyret avviste trafikksituasjonen som begrunnelse
Vedtaket i kommunestyret innebærer at en ekstern konsulent skal utrede alternativer til dagens beliggenhet. Kommunestyret vedtok en håndfull kriterier for arbeidet, men ingen av kriteriene peker på trafikksituasjonen som begrunnelse for å finne alternativer til dagens beliggenhet for Vilberg barneskole.

– Når Madsen nå bruker nettopp trafikksituasjonen som begrunnelse for å ville flytte Vilberg, var det nøyaktig hva Venstre foreslo, sier Knut Bakkehaug. Han er oppgitt over at ordføreren ikke ville ha med dette som kriterium i “bestillingen” til den eksterne konsulenten. Venstres forslag lød:

"Når ny lokalisering av skole i Vilberg-området vurderes, skal trafikksituasjonen og trafikksikkerhet vektlegges som et av kriteriene."

Heller ikke dette forslaget ville de andre partiene støtte.

– Velkommen etter!
Knut Bakkehaug er ikke sint på ordfører Madsen. Snarere oppgitt. – Vi i Venstre ønsker ikke å være de som sier “velkommen etter” sier Bakkehaug, og utdyper: – Vi vil heller at folk kan erkjenne at forslag fra et annet parti er godt, og at de vil stemme for, sier han. Han aksepterer også at andre partier vil ha tid til å tenke seg om, og berømmer Madsen. – I denne saken har ihvertfall ordføreren vært snartenkt. Madsen tenkte bare et par dager før han kunne gå ut i EUB lørdag og støtte et forslag han stemte mot tirsdag. Til og med med samme begrunnelse, sier Bakkehaug.

En gammel kampsak – for Venstre
Venstres kommunestyrerepresentant synes det var nærmest surrealistisk å være vitne til både debatten i kommunestyret tirsdag, og å lese EUBs artikkel i etterkant.

– Venstre har jobbet for dette siden før forrige kommunevalg. Dette var vår viktigste sak på investeringssiden i budsjettet og økonomiplanen kommunestyret behandlet i desember, og da utvalget for oppvekst og levekår i januar skulle begynne sluttspurten av skolestrukturutvalgets rapport gjorde vi det klart at flytting av Vilberg var vår viktigste prioritering, sier Bakkehaug.

– Ingen er mer fornøyd enn oss i Venstre når kommunens ordfører og kommunestyrets største parti lander på Venstres standpunkt i denne saken. Men det hadde vært mer redelig av Einar Madsen å stemme for Venstres to forslag i kommunestyret tirsdag fremfor å lansere dem som egne tanker lørdag, avslutter Knut Bakkehaug.

Etterbruk av Vilbergområdet
I Venstres forslag budsjett for 2013 og økonomiplan 2013 – 2016 kan man lese både om Venstres syn på flyttingen av Vilberg barneskole, og om etterbruk av området skolen idag ligger på (se s. 5 og 6). Budsjettforslaget kan leses her.

Les også artikkelen om Vilberg vi publiserte i forkant av kommunestyrets møte 30.april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**