Innlegg: Du tar feil, ordfører!

Idag svarer Eidsvoll Venstres leder Kjersti Almåsvold på ordfører Einar Madsens uttalelser i intervjuet med EUB lørdag 27.juli. Almåsvold mener utviklingen i Eidsvoll skjer klattvis og lite helhetlig. Og mener dette vil fortsette hvis Madsen får bestemme. Les innlegget her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Du tar feil, Ordfører

Kjersti Almåsvold

Foto: Venstre

Jeg er ingen markedsliberalist. Jeg mener det er politikerne, ikke markedskreftene som skal styre. Det er politikernes ansvar å sørge for at utviklingen går i ønsket retning. Ansvaret eller skylda kan ikke legges på noen andre enn de som til enhver tid bekler de styrende posisjonene. Når ble det Arbeiderpartiets politikk å overlate utviklingen til markedskreftene? Forøvrig er ikke denne saken fra Eidsvoll Venstre sin side et spørsmål om utvikling enten her eller der, men både og. Vårt ankepunkt er at den utviklingen vi har i Eidsvoll mangler helhetlig tenking. Det rammer sørbygda, som ikke har en infrastruktur på plass for den utbyggingen som foregår, sentrum som ikke utvikles til et sentrumsområde – og hvis ordførerens holdning vil prege det som skjer i Eidsvoll fremover, vil vi se samme klattvise og lite helhetlige utvikling også i nordbygda. Vi har åpenbart en ulik oppfatning av hva det innebærer “å legge til rette”.

Legge til rette
For oss i Eidsvoll Venstre er “å legge til rette” langt mer enn å avsette områder til bolig-og næringsutvikling. Asfaltering av Skjoldnestangen, bygging av paviljong og klattvis utbygging av en strandpromenade, skaper ikke utvikling alene. Det må mer til enn det.

Markedet tiltrekkes
I mange år har det vært kjent at det er svært enkelt å selge boliger i sørbygda pga nærheten til Jessheim og Gardermoen, og billigere tomter og boliger enn i Ullensaker. Markedskreftene tiltrekkes av sånt. Og med politikere som lener seg tilbake og opptrer som markedsliberalister, er det ikke vanskelig å skjønne hvor utbyggingen da vil sentreres. Det er også en måte å styre utviklingen på.

Politikerne skal styre
I mitt hjerte er jeg sosialliberal og mener det er politikerne, ikke markedskreftene alene som skal styre utviklingen. Det er synd for kommunen at Eidsvoll Arbeiderparti har forlatt sine sosialdemokratiske røtter.

Kjersti Almåsvold
leder Eidsvoll Venstre


Innlegget står på s. 7 i EUB 30.juli.

Les intervjuet med ordføreren her.

Les intervjuet med Kjersti Almåsvold, som ordføreren reagerte på, her.

Les vår artikkel om bakgrunnen for Kjersti Almåsvolds høyttenkning om hvorfor de andre partiene ikke ville ta utfordringen fra lokalavisen om å delta i debatten om utvikling av Sundtoppen og Sundet her.

Det er ihvertfall sikkert at Venstre kommer til å fortsette å delta i debatten om utviklingen av de ulike delene av Eidsvoll – og utfordre de andre partiene på hva som er deres forslag og løsninger om utformingen av Eidsvoll. De andre partiene bør kunne svare på hva de har gjort for ulike deler av kommunen – og hva de vil gjøre fremover. Venstre skal ta stilling til hvert forslag på saklig grunnlag – uavhengig av hvem som kommer med forslaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**