Innlegg: Madsen og markedet

Når ordfører Einar Madsen (Ap) mener det holder å regulere tomter, og så må markedet gjøre resten av jobben, er det ikke så rart at han leder sitt parti inn i et samarbeid med FrP. Dette skriver vårt styremedlem Per Aage Pleym Christensen i innlegget “Madsen og markedet” i EUB idag. Les innlegget her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Ordfører Einar Madsen (Ap) mente i EUB 27.07 at når politikerne har regulert tomter til bolig- og næringsformål må “markedet” gjøre resten av jobben.

Eidsvoll Venstres styremedlem Per Aage Pleym Christensen har skrevet følgende kommentar til Madsens syn på utviklingen av Eidsvoll:

Madsen og markedet

Ordfører Einar Madsen (Ap) har latt seg tirre opp av Venstres leder Kjersti Almåsvold, og uttaler til EUB 27.juli at politikerne skal legge til rette for utbygging, og så skal markedet prioritere: " — Vi har regulert for boligbygging på Finstad, Dal, Feiring og Minnesund, i tillegg til på Råholt og i Sundet, og da er det opp til markedskreftene hvor det vil bygges, forklarer ordføreren, som ikke går med på at Råholt er prioritert på kommunale budsjetter."

Efter å ha lest denne uttalelsen fra Arbeiderpartiets (!) ordfører, forundres jeg ikke over at Einar Madsen har valgt å samarbeide med FrP. Ordføreren sier i realiteten at politikerne skal si ja til å åpne alle områder for boligbygging og næringsutvikling, og så lene seg tilbake å la pengemakten (markedet) finne ut hvor de vil investere.

Hva med infrastrukturen, i form av skoler, barnehaver, gang- og sykkelveier etc.? Skal den løpe efter investorene? For dette er det jo politikerne som må vedta tilslutt, og som må finansieres over kommunale budsjetter. Da bør vel politikerne ha en mening om hvor utviklingen skal komme, i hvilken form — og hva som skal komme først? Madsen demonstrerer at hans parti har abdisert og valgt å la kommunen utvikle seg på utbyggernes premisser. Er det god Ap-politikk?

Per Aage Pleym Christensen, Eidsvoll Venstre


Les også vår artikkel om bakgrunnen for debatten om utviklingen i Eidsvoll.

Det er ihvertfall sikkert at Venstre kommer til å fortsette å delta i debatten om utviklingen av de ulike delene av Eidsvoll – og utfordre de andre partiene på hva som er deres forslag og løsninger om utformingen av Eidsvoll. De andre partiene bør kunne svare på hva de har gjort for ulike deler av kommunen – og hva de vil gjøre fremover. Venstre skal ta stilling til hvert forslag på saklig grunnlag – uavhengig av hvem som kommer med forslaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**