Frogn Venstre vil ikke ha bro over Drøbak

Fylkestinget har vedtatt at det skal utredes bro over Oslofjorden som alternativ til nytt løp i Oslofjordtunnelen. Frogn Venstre mener dette er en svært dårlig ide.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Bro over Oslofjorden. Montasje fra utredning på 90-tallet.

Bro over Oslofjorden. Montasje fra utredning på 90-tallet.
Foto: Faksimile

-En bro over Drøbaksundet ved Drøbak vil ødelegge det unike Oslofjordmiljøet, mener Frogn Venstres leder Nicolay Corneliussen.

Corneliussen viser til naturreservatet og kulturminnene på Håøya og Oscarsborg, samt det antikvariske spesialområdet i Drøbak sentrum, og frykter at umistelige verdier vil gå tapt om en bro skal skjære tvers over dette.

Fylkestinget har vedtatt at bro skal utredes over Drøbaksundet, også med støtte fra Venstre. På denne bakgrunn ønsker Corneliussen å understreke at Frogn Venstres syn står fast.

Nicolay Corneliussen

Foto: Ivar Ruud Eide

-Det er for oss helt uaktuelt å endre syn i denne saken, sier han. Vi kjenner forholdene best, og blir mest berørt av veianlegget.

Frogn Venstres syn er kjent i partiet, og Corneliussen varsler at han fortsatt vil jobbe for at Venstres endelige posisjon blir i tråd med det lokallaget ønsker.

-Det er nå vedtatt å be om utredning. Akershus Venstres endelige mening om gjennomføring må behandles i Akershus Venstres Hovedstyre, avslutter han.

Les Frogn Venstres notat til Akershus Venstre om saken her…

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**