— Første gang en politiker har vært her

Sesselja Bigseth er Nes Venstres andrekandidat i kommunevalget 2011. Hun har denne måneden startet en besøksrunde rundt i kommunen for å lære forholdene bedre å kjenne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Sesselja Bigseth

Foto: Tom Fidje

— Jeg har et godt håp om å komme inn i kommunestyret til høsten, så jeg har satt meg fore å lære mer om det som foregår i bygda, sa Sesselja.

— Nå vil jeg lære mer om det som foregår av tjenestetilbud i kommunen, hvilke erfaringer de ansatte har, hvordan innbyggerne opplever tjenestene, hvilke styrker og hvilke utfordringer som finnes.

— Jeg er av den oppfatning at en lokalpolitiker bør vite hva det er han eller hun bestemmer over, ikke bare gjennom tørre sakspapirer, men helst også gjennom egne erfaringer og samtaler med de det gjelder. Målet mitt er derfor å besøke flest mulig av de ulike tilbudene i bygda i månedene som kommer, sa Sesselja.

Første politiker på besøk
Hun startet besøksrunden forrige uke ved å avlegge besøk både i Familiens hus og i Svarverud barnehage. Begge steder ble hun godt mottatt.

Grethe Skårerhøgda, leder Svarverud barnehage

Foto: Sesselja Bigseth

— Det er første gang jeg er blitt oppsøkt av en politiker, og dette har jeg gledet meg til.

Det sa leder i Svarverud barnehage, Grethe Skårerhøgda, da Nes Venstres andrekandidat kom på besøk.

— Jeg var i et møte sammen med andre barnehageleder i går og fortalte dem hvor mye jeg gledet meg til å få snakke om forholdene her til en politiker, sa Skårerhøgda, som i sine 24 år i kommunen aldri har hatt en politiker på besøk før nå.

Sesselja er glad over å bli møtt med slik entusiasme.

— For meg er det viktige ved disse besøkene at jeg får lov til å lytte, lære og stille spørsmål, ikke at jeg skal snakke om Venstres politikk. Dette er ikke et valgkamputspill, men en dannelsesreise for meg, sa Sesselja.

Ikke første gang
Selv om det er første gang Skårerhøgda får besøk av en politiker, er det ikke første gang Nes Venstre har vært på lyttebesøk.

Nes Venstre var i fjor høst med på Venstres bedriftskampanje — en lytt-og lær kampanje som foregikk over hele landet. Nes Venstre besøkte da fire lokale bedrifter. Her fikk vi flere innspill som vi har tatt med oss videre, både til hovedlaget og fylkeslaget, samt at vi har delt innspillene innad i lokallaget.

Les mer
Informasjon fra de ulike besøkene blir å finne på nettsiden i tiden fremover.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**