Visjon og virkelighet — Venstre i Nes i 100 år

Boka om Nes Venstres 100 årige historie tar leserne med på en reise fra maktens tinder til skyggenes dal — og tilbake i lyset igjen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Øystein Smidt

Foto: Birger Areklett

— Markeringen av Nes Venstres jubileum ble å skrive ned denne hundreårige historien, sier Øystein Smidt, leder i Nes Venstre og initiativtaker til jubileumsboka.

Det er likevel ikke bare Nes Venstres historie som omtales, men også den politiske utviklingen i Nes de siste 100 årene. “Visjon og virkelighet — Venstre i Nes i 100 år” er dermed blitt et viktig bidrag både til bygdehistorien og partihistorien.

Bidrag til bygdehistorien
— Hvis man leser boka som Nes-historie, ser man hvor mye denne boka inneholder som man knapt finner noe annet sted, fremfor alt i de mange biografiene. Ingen andre partier har ytet slike bidrag til bygdehistorien, det mener jeg oppriktig, sier Kjartan Rødland.

Rødland er tidligere journalist i Raumnes og mangeårig redaktør i Bergens Tidende. Han er også medforfatter av boka som nå lanseres.

Selvopplevd historie

Både han og Venstres leder, Trine Skei Grande, roser Øystein Smidt for initiativet og arbeidet han har lagt ned i denne boka.

Trine Skei Grande

Foto: Caroline Roka

— Initiativtaker og hovedforfatter av denne boka, Øystein Smidt, har vært aktiv nesten halvparten av denne perioden. Det er særdeles gunstig for fremstillingen av historien at store deler av det som skrives er selvopplevd, sier Venstres leder, Trine Skei Grande, i en hilsen i boka.

Verdt å gjøre seg kjent med

“Visjon og virkelighet — Venstre i Nes i 100 år” trekker linjene mellom nasjonal samfunnsutvikling og utviklingen i Nes og den rollen Nes Venstre har spilt her.

— Boka gir ikke bare en fremstilling av Venstre-historien i Nes, men setter den i sammenheng med den lokaldemokratiske utvikling fra 200 år tilbake, og beskriver også hvilke pilarer som har vært viktig for vegen til velferdsstaten.

— Kort og godt er dette et stykke Norge som er verdt å gjøre seg kjent med, sier Trine Skei Grande.

Boklansering

Omslag

Foto: www.boomstation.no

Boka lanseres lørdag 4. juni kl. 10.00 under Årnesdagene.

Den vil være til salgs i vår stand ved Lions-stabburet.

Vi ønsker velkommen til boklansering!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**