Fremskyndelse av matavfallssortering nedstemt

Venstre foreslo i dag å jobbe for en fremskyndelse av utsortering av matavfall i ROAF-systemet, men fikk ikke støtte fra noen av de øvrige partiene i formannskapet. — Jeg skjønner ikke hva vi venter på, uttalte Venstres representant Boye Bjerkholt i møtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Miljøvennlig

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Det var styret i Romerike Avfallforedlingsselskap (ROAF) som hadde foreslått en tidsplan der man legger opp til at utsortering av våtorganisk avfall utredes i løpet av 2009, og at det på generalforsamlingen i 2010 tas stilling til om denne typen kildesortering skal igangsettes i løpet av 2011. Styret hadde lagt vekk på at tidsplanen skulle være romslig for alle de åtte eierkommunene.

— Jeg er nok mer utålmodig enn de fleste når det gjelder å komme i gang med utsortering av våtorganisk avfall, men jeg synes ikke det er å ta altfor hardt i om vi ber ROAF legge opp til at vi kan begynne med dette i allerede i løpet av 2010, sa Bjerkholt.

Tidligere har Skedsmo kommune lyktes i å fremskynde igangsetting av plastsortering, som vil starte opp allerede neste år. Bjerkholt er skuffet over at formannskapet ikke var villig til å mobilisere for å få fortgang også på utsortering av våtorganisk materiale.

— Overalt rundt oss har man holdt på med utsortering av matavfall i lang tid allerede. Skedsmo og resten av Nedre Romerike ligger i bakevja, og da er det ikke rom for å labbe inn i viktige omstillinger i bedagelig tempo. Det trengs syvmilssteg, ikke museskritt. Det er veldig skuffende at ikke resten av formannskapet er av samme oppfatning, sa Bjerkholt etter dagens formannskapsmøte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**