Temakveld: Tillit til politiet?

2022 var ikke et godt år for politiet. Det har vært bråk om rusreformen og Norsk Narkotikapolitiforening. En av tre mener tilliten til politiet er svekket i lys av Baneheia- og Tengssaken. I Oslo har politet måtte prøve ut kvitteringsordning og høstet massiv kritikk for avlysningen av Oslo Pride.

Hvor svekket er tilliten til politiet? Har politireformen og regjeringens reverseringsarbeid lykkes eller mislykkes i å stryke politiet? Hva skal til for å styrke legitimiteten til statens håndhever av voldsmonopolet i fremtiden.

Vi inviterer til panelsamtale om tilliten til politiet. I vårt eminente panel vil du finne stortingsrepresentant Ingvild Thorsvik, rettsprofessor Hans Fredrik Marthinussen ved UiB og leder av Foreningen for en Human Narkotikapolitikk Arild Knutsen.

Ordstyrer er leder av Unge Venstre og fungerende stortingsrepresentant Ane Brevik.

Vi forsetter samtalene på Brygg etter møteslutt.

ALDERSGRENSE OG PRIS

Oslo Venstres arrangementer har ingen aldersgrense, og er gratis og åpent for alle – med mindre dette er spesifisert.

PRAKTISK INFORMASJON

Venstres hus befinner seg i Møllergata 16 ved Youngstorget i Oslo sentrum, med møtelokalet i andre etasje. Lokalet åpner 15 minutter før møtestart. Ring på ‘Venstres kontorer’ dersom ingen møter deg ved døren.

TRANSPORT

Vi oppfordrer alle til å benytte grønn transport til våre møter. Det er kort vei til buss (Jernbanetorget), trikk (Stortorvet, Jernbanetorget) og t-bane (Jernbanetorget, Stortinget). I tillegg finnes det bysykkelstativ like ved i Torggata.

For personer med behov for HC-parkering, finnes det plasser ved Youngstorget.

TILRETTELEGGING

Lokalet er tilrettelagt for personer med bevegelseshemninger, og det finnes heis. Vi har dessverre ikke teleslynge i vårt lokale. Ta kontakt med oss på e-post [email protected] eller telefon 22 40 43 73.

Vi jobber med å legge til bedre rette for foreldre som ønsker å delta i våre møter, og håper å ha på plass et lekerom i løpet av våren 2023.

MAT

Vi tilbyr enkel servering med kaffe, mineralvann, kjeks og frukt på våre møter.

Det er lov å ta med seg egen mat i møtene.

HITTEGODS

Ved gjenglemt tøy eller andre personlige eiendeler, ta kontakt med oss på e-post [email protected].

KONTAKT OSS

Gjerne kontakt oss i Oslo Venstres sekretariat dersom du har spørsmål eller innspill. Vi kan kontakte oss på e-post [email protected] eller telefon 22 40 43 73.

Bilder: iStock / UiB / Venstre / Human Etisk Forbund