Ber stortingspresidenten stramme inn

Venstre ber Stortingets presidentskap skjerpe inn rutinene for regjeringens svar til Stortinget. – Svarene siste uke bærer preg av maktarroganse og polemikk, ikke reell og objektiv informasjon, påpeker Sponheim og Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Venstre tok forholdet opp i et brev til Stortingets presidentskap tidligere i dag. Bakgrunnen er to henvendelser til finansministeren siste uke.
– Ber Kristin beklage.
– Les finansministerens svarbrev.

– Ber Halvorsen offentliggjøre notat om klimakutt.
– Les finansministerens svarbrev.

Gunnar Kvassheim

Foto: Rune Kongsro

Alvorlig
Ifølge Venstre er det alvorlig at finansministeren nekter å imøtekomme en offisiell henvendelse, om å få tilsendt beregninger av kostnader for norsk industri og næringsliv knyttet til reduksjon av norske CO2-utspill. I svarbrevet hevder Halvorsen at "Det ikke er riktig at Finansdepartementet har hemmelige dokumenter med beregninger av kostnadene ved nasjonalt klimamål " Likevel dokumenterer Dagbladet og flere andre medier i dag at relevant informasjon finnes.

Tilsidesetter praksis
– Jeg synes det er beklagelig at finansministeren ikke vil bidra til økt innsikt om konsekvensensene av norsk CO2-reduksjon. Departementet skal bidra til at Stortinget får relevant informasjon, denne informasjonsplikten undergraver finansministeren med sine svar de siste dagene. Det er tydelig at regjeringen føler seg så trygg på sitt flertall i Stortinget, at de tilsidesetter etablert parlamentarisk praksis, understreker Gunnar Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**