Regjeringen og satsing på skole

Leserbrev om skolesatsing

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Jeg har ikke skrevet at regjeringen ikke satser på skole, slik AUF-leder Fredrik Bjørnebekk skriver i sitt innlegg 15. mars. Derimot skriver jeg at statsministeren i sin prioritering av statsbudsjettet ikke nevner skole. Det betyr at det er regjeringen og ikke meg Bjørnebekk bør klage på.
Så påpeker jeg at regjeringen ikke satser på kunnskap. Skolen skal gi elever mulighet til å lære og å utvikle seg faglig. Da holder det ikke å satse på utvidet SFO og gjøre skolen til en velferdsarena. Venstre vil styrke lærerne og gjøre skolen til den kunnskapsarena barna trenger. Det er første prioritet. Når den prioriteringen er gjennomført, kan vi utvikle skolen som velferdsarena. Men det viktigste først. Nettopp derfor var Venstre i regjering med på å satse på kunnskapsløftet som heldigvis dagens regjering viderefører.
Når det gjelder gratis skolebøker i videregående, så vil Venstre heller gi elevene stipend til å kjøpe bøkene selv. Det vil sikre at de blir fornyet med jevne mellomrom. Så spørs det hvor mye penger det blir igjen til å kjøpe skolebøker når regjeringen mener disse pengene også kan brukes til å kjøpe pc-er til elevene.

Sindre Westerlund Mork
Venstres 1. kandidat i Østfold

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**