Video: Mest spennende plassen å diskutere EU

Lars Sponheim tok opp sitt EU-standpunkt i talen til landsmøtet i Venstre i Bergen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


-Se mulighetene, ikke motforstillingene.
Sponheim utelukker ikke at Venstre kan komme til å snu i EU-saken i 2009, i forbindelse med behandlingen av nytt stortingsvalgsprogram. Han la blant annet vekt på å se mulighetene og ikke bare se motforestillingene i tilnøærmingen til et norsk EU-medlemskap. – Derfor er jeg helt ærlig, i hjertet mitt er jeg en varm EU-tilhenger, hodet mitt er fylt av motstridene signaler og en del kalkulatorvirksomhet som sier nei, sa Sponheim til forsamlingen.

Spennende debatt
– De to neste årene blir viktige fram til behandlingen av et nytt stortingsvalgsprogram, sa Sponheim. Han har ikke konkludert i sitt standpunkt i denne saken, og vil veie sine argumenter på nytt de neste 2 årene. Samtidig la han til at Venstre er det mest spennende partiet å diskuterere EU for tiden, partiet kan bli det første som skifter standpunkt etter siste folkavstemming i 1994. – Disse landsmøtene blir den mest spennende plassen i Europadebatten de neste 2 årene, sa han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**