Etterlyser debatt om eiendomsskatt

— Hvor blir det av debatten rundt eiendomsskatt på Tynset? spør Christian Fredrik Steenland i Tynset Venstre. Han tar Senterpartiets invitasjon til diskusjon på strak arm og ber Sp følge opp egne lovnader.
Tekst: Karin Tørklep Sletten

[email protected]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Fredag gikk leder i Tynset Sp, Arne Eggen, ut og inviterte opposisjonen til diskusjon. Venstres Christian Fredrik Steenland var ikke tung å be.
— Spørsmålet om utvidet eiendomsskatt i Tynset kom opp som informasjon i formannskapet sist høst. Da ble det konkludert med at spørsmålet må opp som egen sak i kommunestyret, sier Steenland.
Saken skulle ifølge Steenland tas opp på nyåret.

Venter ennå

— Nå er vi nærmere sommeren enn nyåret. Har Senterpartiet tenkt å ta debatten før valget i det hele tatt? Eller vil de lure velgerne og behandle saken sammen med økonomiplanen etter valget? lurer Steenland på.
— Vi har ventet på debatten og er klare. Men den har altså ikke kommet, sier han.

Utvidet eiendomsskatt

Eventuelt utvidet eiendomsskatt vil i Tynset bety at hele kommunen blir berørt, inklusive våningshus på gardsbruk og hytter.
— En utvidet eiendomsskatt vil spesielt ramme bønder, sier Steenland.
Han presiserer at Tynset Venstre ikke ønsker en utvidelse, men heller vil jobbe for en reduksjon, og aller helst avvikling av eiendomsskatten.
— Jeg vet det er svært vanskelig å gå tilbake når eiendomsskatten først er innført, sier Steenland.

Urettferdig

Steenland mener eiendomsskatt er en dårlig politisk strategi for å oppmuntre til bosetting, etableringer og engasjement lokalt.
— Jeg forstår rett og slett ikke rettferdigheten i eiendomsskatt. Vi må ha politisk vilje til å se på andre løsninger, for det handler om prioriteringer, sier han, og vil ikke skyte fra hofta for å fortelle hvordan eventuelt tapte inntekter fra eiendomsskatt skal dekkes opp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**