Trafikkstasjonen er stengt i Larvik

De som har tenkt å bruke servicen til Trafikkstasjonen i Larvik vil møte stengte dører. Hvilket ansvar har egentlig statlige virksomheter for lokalsamfunnet, spør Hallstein Bast.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Nå er trafikkstasjonen i Nansetgata stengt. En pent trykket plakat forteller at stasjonen er lukket fra 7. til 29. juli. Uten et ord til forklaring får vi melding om at sånn er det bare, og alternativet er Tønsberg.

H. Bast 2007

Høsten 2004 fikk jeg i oppdrag av FNL (Forum for Næringsutvikling i Larvik) å jobbe for å bevare Trafikkstasjonen i Larvik. Dette førte til etablering av Web-side, møte med media, trafikkskoler, NAF, lastebilnæringen, ordfører i Sandefjord og næringsliv i Sandefjord. Med bred støtte fra hele Larvik og Sandefjord og et samlet dytt i ryggen fra alle de politiske partiene i Larvik møtte vi Statssekretæren i Samferdselsdepartementet.
Etter å ha blitt forklart at trafikkstasjonen ikke var til å redde – fullt ut, lanserte vi på impuls et forslag om å få beholde de publikumsrettete funksjonene i et eget senter og i samarbeid med kommunen. Dette falt i god jord i departementet og ordfører overtok stafettpinnen og fikk den løpt inn i mål ved at trafikkstasjonen i Nansetgata ble etablert.

Dermed blir det temmelig forstemmende at stasjonen legger ned hele virksomheten i juli. Det kan se ut som vi er nødt til å holde oss på barrikadene, mer eller mindre hele tiden, mot sentrale krefter i Tønsberg. Man kan spørre seg om hvilke ansvar de statlige serviceorganene tar for lokalsamfunnene de skal betjene. For egen del føler jeg meg temmelig maktesløs så lenge jeg må fly til departementene hver gang byråkrater vil sentralisere tilbake den lille innflytelsen og lokale service vi har greid å fravriste dem.

Kanskje en av de ansvarlige kan komme med en knakende god grunn om hvorfor vi møter stengte dører i Nansetgata?

Ferie kommer antagelig ikke som en fullstendig overraskelse og holder neppe som forklaring.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**