Framgang i første måling

Venstre går fram 0,6 prosent på den første fylkesmålingen i valgkampenn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Med en oppslutning på 3,9 prosent går Venstre fram 0,6 prosent på Oppland Arbeiderblads måling som ble publisert 11. august. Oppland Venstre er dermed tett ved målet om 2 mandater i fylkestinget og ligger an til å bli et viktig parti i forhold til samarbeid om både politikk og posisjoner.

Frp får 18,3 prosent og Sp 18,1 prosent på målingen og har størst framgang. Ap og Sv går mest tilbake.
En såkalt borgerlig blokk inkludert Sp har i målingen 53,5 prosent. Ellers er det mulig å se for seg flere konstellasjoner på bakgrunn av målingen. Et samlet sentrum (Sp, Krf og Venstre) sammen med Sv er tilsammen på størrelse med Ap og større en Frp og Høyre. Et annet alternativ som nesten kan få rent flertall, er Ap, Krf og Venstre. En konstellasjon av Frp, Høyre, Krf og Venstre vil også kunne bli den største “blokka” i fylkestinget. Sånn sett går det mot et svært spennende fylkestingsvalg i Oppland.

Oppland Venstres 1. kandidat Eivind Brenna utelukker ikke samarbeid hverken til høyre eller venstre.
– Men å støtte en fylkesordfører fra Frp sitter langt inne, uttaler Brenna til Oppland Arbeiderblad.

Et annet viktig poeng for Oppland Venstre er viljen til å satse på Oppland som eget fylke.
– Både Senterpartiet og Krf er svært positive til å slå sammen Hedmark og Oppland, i motsetning til Venstre. For oss er det utelukket å gå inn i et samarbeid som har Innlandet som mål, uttaler Eivind Brenna.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**