Ung og usikker på om du skal velge?

Test deg selv og husk at hvis du ikke bruker stemmen din, er det andre som bestemmer. Få med deg venner og gjør det til en dag dere husker. Hvis du og vennene dine stemmer, vil partiene legge mer vekt på spørsmål dere er opptatt av.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Venstres klimakampanje. Logo.

Foto: Venstre

Svarer du ja på ett eller flere av spørsmålene ovenfor, bør du stemme ved valget 10. september.

1. Betyr det noe for deg om skolen din har dårlig inneluft? Ja/Nei
2. Er det viktig for deg å ha en klubb eller et sted du kan være om kveldene? Ja/Nei
3. Synes du kommunen din har dårlige tilbud for deg og vennene dine? Ja/Nei
4. Ville du ha gjort andre valg enn det politikerne har gjort der du bor? Ja/Nei
5. Vil du at kommunen skal legge til rette for sommerjobb for ungdom? JaNei
6. Har kommunen din lite fokus på klimaendringer? Ja/Nei

Valgdagen er 10. september
I Risør er det også valg søndag 9. september. Alle må ha legitimasjon for å stemme. Eksempel på legitimasjon er pass, førerkort eller bankkort med bilde. Alle velgere får tilsendt valgkort, her finner du informasjon om hvor og når du kan stemme på valgdagen. Du trenger ikke valgkortet for å stemme, men det sparer deg for tid om du tar det med.

Hvem kan stemme?
Norske statsborgere
Nordiske statsborgere registrert som bosatt i Norge siden 30. juni 2007
Andre utenlandske statsborgere registrert som bosatt i Norge de tre siste årene før valgdagen.
Alle må ha fylt 18 år innen utgangen av 2007.

ungdom

Foto: mk

Når og hvor kan du stemme?
I perioden 10. august til og med 7. september kan du forhåndsstemme i hvilken som helst kommune.
Du får veiledning om hvordan du forhåndsstemmer på kommunehuset på Frydendal i Risør. Ring gjerne Steinar Vik Sørensen på telefon 37149600 eller send oss en e-post på [email protected] om vi kan hjelpe med noe. På valgdagen 10. september må du stemme i den kommunen du var registrert i folkeregisteret som bosatt 30. juni 2007. Du kan stemme i hvilket som helst valglokale i kommunen. Kommunen informerer om når og hvor du kan stemme. Vi vil i uken forut for valgdagen legge ut info om alle stemmelokalene i Risør.

Bruk stemmeretten, og ønsker du mer info kan du kontakte oss på [email protected], eller sjekke valgbrosjyren på www.ung.no/valg hvor denne info er hentet fra. På ung.no/valg finner du også en lenke til alle ungdoms partiene.

Fredag 24.8 kl 1300 arrangerer Risør Venstre møte på Risør Videregående skole hvor dere elever og lærere i kommunen ønskes velkommen. Odd Einar Dørum deltar også og vil sammen med andre venstrekandidater snakke om skolepolitikk.

Lykke til og godt valg hilsen Risør Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**