Brev Til Miljøvernminister Helen Bjørnøy

Sendt til Miljøvernministeren i forbindlese med reise til Venstre sitt landsmøte i bergen!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Kjære Miljøvernminister!

Jeg så deg på debatten i går på NRK, og jeg vet at du personlig brenner for miljø. Jeg er landsmøtedelegat for Nord-Fron Venstre og jeg skal på Venstres landsmøte i Bergen i April. Venstre er sammen med ditt parti SV de eneste partiene i dag som har en seriøs miljøprofil. Men det er et stort problem for meg og alle de andre som må til Bergen, jeg ønsker å reies miljøvennlig og det lønner seg ikke i dag!

Om jeg reiser med NSB kommer dette til å koste
Vinstra-Oslo. 442.-
Oslo-Bergen.782.-
Bergen Oslo.782.-
Oslo Vinstra. 442.-
Min reise til Begen vil koste til sammen 2448.-

Om jeg reiser med Nor-Way buss vil dette koste 2194.-

Om jeg reiser med Norwegian.
Tog Vinstra-Oslo. 442
Norwegian Oslo-Bergen 323
Norwegian Bergen-Oslo 323
Tog Oslo Vinstra 442
Min reise med fly vil koste: 1530.-

Dette er en forskjell på 918 kroner mellom tog og fly! Det verste er at fly er billigst og forurenser mest.
Om jeg skal regne alle timene som går med på å reise med tog og jeg skulle regne timebetaling så vil dette regnestykket bli enda mer skjevt. Her er noe galt.
Det eneste fornuftige alternativet med tanke på økonomi, miljø og tid blir bil. Men jeg gruer meg til denne turen, for den blir lang.
Syns du dette er bra? Jeg mener at du nå må sørge for at vi som nå skal benytte oss av offentlig transport og faktisk ønsker å gjøre en forskjell får økonomisk gevinst. Flybiletten må enten bli tre ganger så dyr som togbilletten, ellers så må regjerningen være villig til å satse på NSB og subsidiere billettene på alle avganger og strekninger der man NSB og buss kan redusere flytrafikk. Det skal ikke lønne seg å være miljøsvin.
Jeg ønsker å reise med tog, kan du love meg at du nå ser på dette dilemmaet?

Med hjertelig hilsen
Mikkel Dobloug

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**