Bygdebyggerfond

Vi i Venstre er kjent for å være etablerernes stemme i systemet. Vi ønsker at systemet dvs staten og kommunene skal være med på å hjelpe de som vil noe. Bygdebyggere trenger vi flere av om denne kommunen skal kunne ha en fremtid for dem som flytter tilbake hit, eller ønsker å bo og jobbe her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Bygdebyggerfondet skal få midler av kraftoverskuddet og deles ut etter noen enkle kriterier. Innovasjon Norge får styrk av kommunalminister Åslaug Haga, og de får styrk av Venstre også. Innovasjon Norge har ikke hjulpet nok, og vi mener at det er nå kommunen som må rydde opp og sørge for at gründere får en reel sjanse. Men det er ikke bare gründere som trenger hjelp. Ungdom som skal ta over gårdsdriften etter foreldrene sine kvier seg ofte, det er ikke lett å ta over lenger, og unge gardbrukere er også bygdebyggere. Vi vil derfor at fondet skal kunne benyttes til å hjelpe unge gardbrukere til å omstille gårdene sine til mer effektiv drift. Dette kaller vi frisk næringspolitikk som det virkelig er noe vi kan være stolte av. Vi trekker inn badebassenget en gang til, for vi lurer litt på hva slags prioriteringer denne kommunen skal ha. Skal vi hjelpe ungdommen til å bosette seg og skape arbeidsplasser og bygge opp bygda, eller skal vi bade i bassengpenger?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**