En skole med plass til alle

Venstre mener at å gi våre barn gode skoler er den viktigste investeringen vi kan gjøre, både nasjonalt og lokalt i Skaun og Melhus. Uavhengig av økonomiske forhold er det derfor viktig å skjerme skolene mot nedskjæringer, ressursmangel og innsparingstiltak. Vi vil beholde dagens skolestruktur.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Skolestart, barn

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Trivsel i skolen er en forutsetning for å skape gode læringsmiljø. Skoleelever må ha et vern på sin daglige arbeidsplass på linje med voksne arbeidstakere. Alle skoler må oppfylle forskrifter om helse, miljø og sikkerhet. Like viktig er at alle elever opplever å bli sett og opplever gleden ved mestring. Det betinger tilgang på kompetente og engasjerte lærere. Skolen skal oppleves som trygg og oversiktlig, Venstre mener dette best oppnås ved å unngå for store skoleenheter.

Venstre vil øke respekten for læreren ved å stille større krav til den enkelte lærer og ved å gi lærerne styrket faglig og pedagogisk kompetanse. Venstre vil også arbeide aktivt for å innføre systemer som bedre ivaretar lærernes behov for kontinuerlig veiledning og tilbakemelding på egen yrkesinnsats. Venstre ønsker at et system med kompetanseår for lærere innføres.

Venstre ønsker at den offentlige skolen skal være så god at den blir et naturlig førstevalg. Et av virkemidlene er å etterspørre aktive foreldre. Gjennom dialog og deltakelse skal foreldre ha en viktig rolle i utviklingen av skolen, og det er et gjensidig ansvar for både foreldre og skole å få til et godt samarbeid. Også lokale politikere må delta i debatten om skolen. Det er et mål for Venstre at debatt om skolen og ikke minst skolens innhold skal være en naturlig del av det lokalpolitiske engasjementet.

Skaun Venstre prioriterer lokalt:
beholde dagens skolestruktur som den er
prioritere lærertetthet høyt
trygghet, trivsel og tilhørighet må kjennetegne skolen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**