Trygge skoleveier?

Daniela Torsvik 2. kandidat på Røyken Venstres liste til kommunevalget har sendt dette innlegget til kommunen og til Røyken og Hurums Avis.
Daniela er også initiativtaker til “Sykkelaksjonen i Røyken” se nedenfor evt Nyhetsarkiv til venstre på siden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

skolevei

skolevei
Foto: Daniela Thorsvik

Trygg skolevei i Slemmestad?

En situasjon i fjor vinter. Byggingen av leilighetene i Kirkeveien er i full gang. Det er morgen. Klokken nærmer seg halv ni og skolestart. Mange elever går langs Kirkeveien og skal enten til barneskolen eller til ungdomsskolen. Det er fortsatt mørkt og belysning av veien dårlig fordi gatelyktet innerst er kjørt ned. Tvers over veien og gangveien rygger en trailer med en hel leilighet på hengeren. Ingen ekstra person er plassert bak hengeren for å sikre at elever ikke havner under traileren. Dette er stoff til mareritt for alle foreldre, men dessverre sant. Jeg prøvde å snakke med sjåføren, med han hadde ikke tid og svarte irritert at han så nok.

Nå er byggingen på andre siden av Kirkeveien, rundt Ødegården, den såkalte doktorboligen, i full gang. Før ferien ringte jeg ansvarlig utbygger for å informere han at de bygget ved en skolevei. Det var fullstendig nytt for han.
Det må da være en liten sak for en kommune å opplyse utbyggeren at de kommer til å bygge ut ved en gangvei til skolen, eller tar jeg feil?

pa skolevei

pa skolevei
Foto: Daniela Thorsvik

Det er fint at trafikksituasjonen for elever ved Slemmestad barneskole som blir kjørt er ryddigere med rundkjøringen "kiss and ride" men ikke glem de elevene som går og sykler til skolen!
Det er da enda viktigere at de får en trygg vei å ferdes på. Mange av foreldrene som kjører barna til skolen gjør det fordi de synes veien for elevene er ikke trygt nok. Dermed øker biltrafikken og faren for de som går.

Over hele landet er "aksjon skolevei" i gang. Målet med aksjonen er at flest mulig skolebarn skal gå til skolen, ikke bli kjørt i bil.
Å få flere barn til å gå til skolen vil både ha en helseeffekt og en miljøeffekt. Men vi må ha en holdningsendring til sikring av skoleveier. Og det må komme fort!

Daniela Torsvik (mor og 2. kandidat Røyken Venstre)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**