Kjøpte klimakvote til Stoltenberg

Oppland Unge Venstre har kjøpt klimakvote til statminister Jens Stoltenberg i anledning hans besøk i Oppland sist uke. Statsministeren besøkte Rudi gård nord for Lillehammer og Gjøvik i forbindelse med lokalvalgkampen. Stoltenberg kom med helikopter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Christoffer Biong, leder i Oppland Unge Venstre.

Christoffer Biong, leder i Oppland Unge Venstre.
Foto: Frode Fjeldstad

– Vi håper Stoltenberg får litt bedre samvittighet når han får denne klimakvoten, selv om han selv er en skikkelig klimaversting, uttaler Christoffer Biong, leder i Oppland Unge Venstre.

Jens Stolteberg besøkte Oppland i et tomotors helikopter. Det bruker ca. dobbelt så mye bensin som et vanlig helikopter. Unge Venstre har beregnet at helikopterturen til Oppland førte til utslipp av omlag 2 tonn CO2.

– Jeg mener det er viktig å belyse dette for velgerne, uttaler Biong. Stoltenberg har ingen troverdighet i miljøspørsmål hvis han ikke selv tar miljøet på alvor. – Vi har et personlig ansvar som politikere i det å gå foran som gode eksempler og ta ansvar.

 Statsminister Jens Stoltenberg fikk klimasertifikat fra Oppland Unge Venstre.

Statsminister Jens Stoltenberg fikk klimasertifikat fra Oppland Unge Venstre.

Hør også radioklipp i NRK Opplandsnytt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**