Venstre-valet i Møre og Romsdal

Det vart ordførar på Averøy og Smøla i Møre og Romsdal, men Venstre mister ordføraren i Hareid og Halsa (fellesliste).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Gunn Berit Gjerde tok ikkje gjenval som ordførar i Hareid, og valet der bar preg av det. Jarle Haga er ny ordførar på Averøy på direkteval, og fekk størst framgang i landet på 19 prosentpoeng. Iver Nordseth vart gjenvalgt på Smøla.

Jarle Haga 2

Jarle Haga 2
Foto: Averøy Venstre

Venstre har tradisjonelt stått sterkt i Møre og Romsdal, og Venstre stilte til val med eigne lister i 29 av 36 kommunar. Fylket har flest kommunestyrerepresentantar frå Venstre i landet, med 67. Dette er ein framgang på 6 stykke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**