Her er Anne Solsviks valgtale på Unge Venstre-landsmøtet

Kjære landsmøte!

Hva vil jeg med Unge Venstre?

Jeg vil kreve og jeg vil utfordre!

For meg som Unge Venstre medlem har det hele tiden vært Unge Venstre sitt liberale ståsted som har trigget meg til å fortsette å være aktiv, sier Anne Solsvik til Arendal Venstres heimeside. Unge Venstre har en vilje som sitter langt inn i organisasjonsmargen for å stå på standpunkt når det blåser som verst. Om det er fra media, andre organisasjoner eller Venstre har man hele tiden vært overbevist om at det er vi som har rett. Dette er beundringsverdig og noe jeg vil kjempe for at fortsetter! Og det viser det seg gjerne, kjære landsmøte, at vi får rett til slutt. Det kan ta år eller tiår men vi når frem!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Anne Solsvik

Foto: Arendal Venstre

Det er tydelig et behov for en liberal stemme i norsk samfunnsdebatt. Det er vi som må forsvare det folk flest ønsker å sette til sides.

For meg er det de sosiale utfordringene i samfunnet som plager meg mest at ikke får et større fokus.
For meg som liberaler virker det utenkelig at noen skal være satt til å leve et liv på gata. Hvor de må tigge, prostiturer seg eller stjele for å sikre seg mat i kroppen, tak over hode eller penger til det neste skudde.
Dette handler ikke om at dette ikke skal skje i rike Norge. Eller at en velferdsnasjon ikke kan akseptere at dette er dagliglivet til folk. Det handler om holdninger og et menneskesyn som får dominere i samfunnet.

Vi må kreve av samfunnet at der satte løsninger i dag har feilet må det tenkes nytt for sikrer folk et verdig liv!
Samtidig som vi har muligheten til å sitte her å diskutere politikk og stille spørsmålstegn ved samfunnet må ungdom i Hviterussland og i Vest Sahara forvente at politiet stormer stede og arresterer dem fordi de ikke har den samme oppfatningen som regimet.

Vi skal kreve at alle skal ha de samme rettighetene og mulighetene uavhengig av hvor de er født.

Unge Venstre blir større og dette skal bety flere aktive medlemmer. Jeg vil at Unge Venstre medlemmer skal se at den politikk de er med på å utforme og forsvare blir en realitet! Det er to ting jeg gjerne vil trekke frem.

Sommerleiren er organisasjonens høydepunkt. Det skal være en møteplass for medlemmer i alle aldre, et kjempestort politisk verksted og et sted man høster erfaring som man kan ta i bruk lokalt.

Det skal være lett å bli et aktivt medlem. Unge Venstre skolen må derfor være et reelt tilbud til alle medlemmer. Dette skal være et sted hvor man lærer og hvor man blir utfordret. Dette må til for at Unge venstre skal vinne debatten i Venstre land og skoledebattene i 2009.

Venstre er vår nærmeste mulighet til å se politikken i praksis. Både lokalt og sentralt. Unge Venstre har høstet mange gjennomslag de siste årene i Venstre, men det er en ting jeg gjerne vil understreke. Dette betyr ikke at all denne politikken er befesta i Venstre. Jeg mener at vi har en utfordring fremfor oss for å sikre at de liberale standpunktene blir i Venstre, samtidig som vi utfordrer de på andre områder.

Her står EU kampen sentralt!.

Når Lars – Henrik banna på tv etter avstemningen i Molde satt jeg og gråt på siden.
Jeg vet at EU ikke er perfekt, men jeg er overbevist om at noen ting er for store til at Norge kan fikse de på egenhånd. Disse må løses i større fora.

Jeg vil ha Norge med i et tydeligere, grønnere og liberalt Europa! Dette skal også være Venstres mening i 2009!

Sist og ikke minst kjære landsmøte. Eg vil at vi skal forandre verden og ha det gøy mens vi gjør det!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**