Venstre gratulerer Berit Stø Skoland med frivillighetsprisen 2007

(Frå www.arendal.kommune.no) Frivillighetsprisen 2007 til Berit Stø Skoland
Arendal driftsstyre har vedtatt at Arendal kommunes frivillighetspris for 2007 går til Berit Stø Skoland (61)

Prisen består av relieffet “Vi ser dere” av den unge Arendalskunstneren Stine Jensen, samt en sjekk på kr 10.000 og deles ut av ingen ringere enn tidligere kulturminister Åse Kleveland under Frivillighetsdagen i Arendal Kulturhus lørdag 3.november.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Berit Stø Skoland har helt på egenhånd finansiert driften av et barnehjem i Cochabamba i Bolivia siden 1996 og kommer rett fra et opphold i Bolivia for å motta prisen.

Frivillighetsdagen

Foto: Arendal kommune

Skoland var misjonær i Bolivia 1968-71. Via noen venner som hun jobbet sammen med i Bolivia, kom hun på 90-tallet tilfeldigvis i kontakt med hun som nå er daglig leder for barnehjemmet og barnehjemmet ble en realitet.

Gjennom jobben som hjelpepleier i Arendal kommune, ekstravakter, vaffelsalg m.m. samler hun alene inn bortimot 200.000 kroner i året.

Disse pengene går til drift av barnehjemmet med tre fast ansatte + ekstrahjelper, samt mat, klær og skolegang for de ca 25 barna mellom 7 og 14 år som bor der.

Dette er barn som enten er foreldreløse eller som foreldrene ikke har økonomi til å ta seg av. Uten Berits innsats ville mange av disse havnet på gata eller i narkotikaindustrien.

Hun reiser til Bolivia en eller to ganger i året og bruker hele ferien sin til å arbeide på barnehjemmet. Da har hun med seg klær, leker m.m. som hun har samlet inn hjemme.

Når hun skal hjem igjen, kjøper hun med seg bolivianske varer, som jakker, ponchoer, skjerf, belter osv. som hun selger i Norge til inntekt for barnehjemmet.

Arendal kommunes frivillighetspris ble opprettet i 2005. Tidligere har Saltrød Misjonshus’ Søndagsskole (2005) og Hoves Venner (2006) fått prisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**