Regjeringskrangel kan ramme Kårstø

Uenighet i regjeringen om hvorvidt gasskraftverket på Kårtstø skal betale for CO2 kvoter eller ikke kan utsette CO2 fangsten ytterligere. Det er særlig Ap og SV som bidrar til den interne uenigheten i regjeringen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Gunnar Kvassheim

Foto: Rune Kongsro

Venstres Gunnar Kvassheim presset flere ganger miljøvernministeren på dette punktet i Stortingets spørretime. SV deler i utgangspunktet Venstres holdning om at det er forurenseren som skal betale. Dette møter motbør i Ap som mener at konsesjonsvilkårene for gasskraftanlegget tilsier at anlegget bør får gratiskvoter.

Miljøvernministeren sa til slutt at det for klimaets del ville være det samme hvem som betalte for kvotene, staten eller forurenseren. På spørsmål fra Venstres leder Lars Sponheim bekreftet han også at han som miljøvernminister nok trengte andres lykkeønskninger i de videre forhandlingene i regjeringen.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**