– Skyhøy sigarføring ute, rekordutslipp hjemme

Stortingsrepresentant for Rogaland Venstre og leder i energi – og miljøkomiteen, Gunnar Kvassheim, mener Regjeringen holder skyhøy sigarføring når de snakker om klima i utlandet, samtidig som utslippene her hjemme er rekordstore.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Idag startet klimaforhandlinger mellom Regjeringen og de tre opposisjonspartiene Venstre, Høyre og KrF. Venstre har har sammen med de to øvrige borgelige partiene lagt fram 61 konkrete klimakrav til den Arbeiderpartidominerte regjeringen. Men forhandlingene fikk ingen pangstart.

Gunnar Kvassheim

Foto: Rune Kongsro

– Jeg er overrasket over at de ikke kommer oss mer i møte med et mer offensivt opplegg for å få ned utslippene i Norge. Vi har rekordhøye utslipp i eget land, samtidig som Regjeringen har rekordhøy sigarføring når de er i utlandet, for å gi inntrykk av at Norge er et foregangsland, sier Kvassheim.
– Det er et misforhold som vi må gjøre noe med, sier Kvassheim.

Les mer i VG Nett her >>

Les de 61 klimakravene her >>

Samtidig som forhandlingene om regjeringens klimamelding tok til i Stortinget, rangeres Venstre som det beste miljøpartiet i en undersøkelse. – Gledelig og et resultat av et langsiktig arbeid med klimautfordringene, sier Gunnar Kvassheim.
Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**