Regjeringen velger bort bioenergi

Statsråd Åslaug Haga presenterte nylig regjeringens plan for bioenergi. Samtidig meldte Statnett i går at de to mobile gasskraftverkene på Tjeldbergodden i Aure og Nyhamna i Aukra, skal fullføres på tross av kostnadsoverskridelser på nesten 1 milliard kr.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Venstre mener planen er god, men inneholder få virkemidler.

– Det er positivt at regjeringen presenterer en plan for bioenergi, men det er skuffende at Åslaug Haga når det kommer til handling, velger vekk miljøvennlig alternativ med fornybar energi basert på pelletsproduksjon på Averøya.

 Kongshaug vil ikke ha mobile gasskraftverk.

Kongshaug vil ikke ha mobile gasskraftverk.
Foto: Vera Lysklætt

– I stedet satses det på sterkt forurensende kraftproduksjon basert på mobile gasskraftverk med gammeldags teknologi, sier Venstres Leif Helge Kongshaug og viser til Haflunds planer om en pelletsfabrikk på Averøya.

I forbindelse med bygging av ny pelletsfabrikk på Averøy har Hafslund gitt lovnad om å levere like mye kraft basert på fornybar energi som et mobilt gasskraftverk kan levere.

– Da er det trist at regjeringen velger det miljøfiendtlige alternativet med mobilt gasskraftverk i stedet for miljøvennlig kraft produsert lokalt på lokale fornybare råstoff, sier Kongshaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**