Ringdalsfjorden eller Iddefjorden

Det var under utvalgsmøte for nærings- og miljøpolitikk den 10. april at saken om navneendring skulle drøftes. Forslaget gikk på at det som i dag heter Ringdalsfjorden bør bli hetende Iddefjorden. Navnet vil i såfall gjelde fra Sponvika til Berby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Venstres Geir Helge Sandsmark ba om at vedtaket skulle ha et ekstra punkt om ny politisk behandling. Da dette ble avslått av posisjonen, stemte han mot forslaget. Stedsnavn er viktig for folks tilknytning og identitet. Dette er en sak der vi som politikere skal trå varsomt slik at vi ikke bruker makt i utide, sier Sandsmark. Når ikke posisjonen vil sikre en god prosess gjennom vedtaket, er det bedre å la tradisjonene få forrang, mener han.

Se oppslag i Halden Dagblad her
Se oppslag i Halden Arbeiderblad her
Se oppslag i NRK Østfold her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**