FrP sørger for trafikkaos

FrPs landsmøtevedtak, som pålegger alle partiets lokale folkevalgte å stemme imot bompenger, viser nok en gang at FrP er et useriøst parti som ikke er klar til å ta politisk ansvar. Dersom FrPs bompengestopp blir innført vil Bergen blir kastet ut i et evigvarende trafikkaos.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


FrP sitter med byrådsmakt i Bergen og vet inderlig godt at vi ikke får gjort noe med trafikksituasjonen i Bergen uten bompengeinntekter, sier Venstres gruppeleder Hans-Carl Tveit.

Hans-Carl Tveit

Foto: Jostein Pedersen

At FrP ikke bryr seg om at alle miljøprosjektene i Bergensprogrammet vil falle bort uten bompenger overrasker meg ikke, men også alle veiprosjektene FrP snakker så varmt for vil heller ikke bli realisert. I 24 år har altså FrP lurt velgerene sine ved å skaffe seg oppsluttning på motstand mot Bybanen og ved kun å rette seg mot veibygging i Bergensprogrammet. At Frp nå ikke vil ta ansvar for finansieringen av Bergensprogrammet er noe vi har fryktet lenge, sier Tveit.

Det har vært bompengeinnkreving i Bergen siden 1984. Velgerne har ved hvert valg siden stemt inn et stort flertall av partier som er for bompengeinnkreving for å sikre et tjenelig veinett og for å bygge Bybanen. FrP sitt landsmøte har gjennom sitt vedtak vist total mangel på respekt for lokaldemokratiet. Dette kan bare ses som

Trafikk, kø

Foto: Microsoft

en grunnleggende mistillit til Bergens borgere.

At Høyre og Krf eventuelt vil la seg styre av landsmøtevedtak i Frp får bli deres sak, sier Tveit, men Venstre respekterer velgerne og det faktum at de ved demokratiske valg har bestemt at vi skal ha bompenger i Bergen, fortsetter han.

Venstre får fortløpende bekreftet at det var riktig å holde oss langt unna et byrådssamarbeid med FrP. Denne saken føyer seg inn i rekken av andre saker hvor avstanden mellom oss og FrP er stor. Det er nok å nevne stikkord som miljø og innvandring som eksempler på dette. Det er derfor et paradoks at Siv Jensen under landsmøtet til FrP uttalte at den politiske avstanden mellom Venstre og FrP er oppkonstuert, – avstanden mellom Venstre og Frp har med dette aldri vært større, avslutter Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**