Bekymret for kvaliteten i Trondheimsskolen

– Pengebruken i Trondheim har løpt løpsk, uttalte Jon Gunnes i en kommentar i Adresseavisen i dag. Etter at rådmannen i Trondheim i går la fram en regnskapsrapport som viser at man går mot et underskudd på over 130 millioner kroner, er han svært bekymret for hvilke konsekvenser dette vil ha for tjenestetilbudet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Jon holder foredrag

– Generelt så har pengebruken i Trondheim løpt løpsk. Det budsjetteres med monopolpenger. Man budsjetterte med stor avkastning på kraftfondet på forskudd, sier Gunnes. – Jeg er særlig bekymret for hvordan det vil gå med kvaliteten i skolen etter rådmannens kuttforslag i dagens formannskap, når vi vet at de rødgrønne fram til nå har prioritert gratis frukt og lengre skoledag i stedet for nok lærere, fortsetter han.

Fra neste skoleår utvider man timetallet for 1.-4. klasse i Trondheim. Dette koster 9 millioner kroner, mens kvalitet i skolen og tilpasset opplæring skal reduseres med 2, 1 mill. kroner. Rådmannen foreslår også å redusere driftsmidler i Kunnskapsløftet og driftsutgifter og IKT. – Lengre skoledager uten innhold er tydeligvis viktigere enn kunnskap. Nå må ordføreren ta grep, avslutter Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**