– Uakseptabelt å legge ned elevplasser ved Orkdal vgs

Fylkeskommunen har foreslått å legge ned 57 elevplasser ved Orkdal vidaregåande skole. Dette mener Guri Melby, nestleder i Sør-Trøndelag Venstre, er lite framtidsretta. — Det blir som å gå baklengs inn i framtida å legge ned elevplasser i en kommune som er i vekst, både i befolkningstall og i næringsaktivitet, sier Melby til Avisa Sør-Trøndelag fredag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Guri Melby

Hun frykter for framtida til skoletilbudet i regionen hvis ikke kommunen og fylkeskommunen nå blir enige om en god løsning. – Trenden har vært at stadig flere unge søker seg inn mot sentrale strøk, og for å motvirke den trenden må vi heller bygge ut tilbudet ved Orkdal vgs i stedet for å flytte linjer til Meldal, sier Melby. — Flertallet av elevene som i dag går på service og samferdsel, TIP og Kjemiprosess vil med dette forslaget få en mye lengre reisevei, og jeg frykter at flere elever dermed vil velge bort de videregående skolene i vår region til fordel for Trondheim, sier hun til avisa.

For å unngå nedleggelse av elevplasser ved Orkdal vgs, mener Melby at Orkdalspolitikerne må ta ansvar. — Et viktig tiltak for å redusere kostnader og samtidig få et bedre skoletilbud, vil være å bygge idrettshall ved skolen, sier Melby. Uten dette frykter hun at også idrettstilbudet ved skolen over tid vil forsvinne. — Orkdalsregionen trenger en sterk videregående skole, og lokalpolitikerne i Orkdal må derfor vise initiativ og gå inn i et samarbeid med fylkeskommunen for å finne en løsning for Orkdal vgs, avslutter hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**