Farvel Rælingsåsen?

Ja, det kan bli en realitet hvis flertallet fra kommuneplanutvalget får viljen sin når kommunestyret 26.11.08 skal behandle forslag til ny Trafikksikkerhetsplan.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


I en ellers så bra plan for å bedre trafikksikkerheten i kommunen vår har det dukket opp et forslag om å anlegge en vei over Rælingsåsen. I forslaget heter det “Veien skal fungere som er “beredsskapsvei” og brukes til buss og utrykning. Det vil være mulig å gå og sykle langs veien, men pga. stigningen i terrenget vil det ikke kunne tilrettelegges for universell utforming”.

Veien vil gå igjennom marka, et meget viktig og godt brukt tur- og rekreasjonsområde, den vil ikke tilfredsstille kravene til universell utforming og den er foreløpig kostnadsberegnet til 23 millioner kroner!

Venstre er redd et flertall bestående av Ap og Frp vil trumfe igjennom dette forslaget. Å bygge denne veien vil være det første skrittet på en total nedbygging av hele Rælingsåsen. Dette ønsker Venstre å kjempe i mot. Vi mener kommunen gjennom planene for Hektner og Fjerdingby/Bjørnholt har sikret nok utbyggingsområder i lang tid fremover. Vi vil at Rælingsåsen skal bevares slik at også fremtidige rælinger kan få gleden av dette flotte området.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**