Grande vil vinne Oslo

Oslo Venstres nominasjonsmøte har valgt Trine Skei Grande som sin toppkandidat ved neste års stortingsvalg. – Nå skal Venstre vinne Oslo, sier Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Dørum og Grande Trine Skei Grande avløser Odd Einar Dørum på toppen av Oslo-listen for Venstre.

Dørum og Grande Trine Skei Grande avløser Odd Einar Dørum på toppen av Oslo-listen for Venstre.
Foto: Rune Kongsro

Etter at Odd Einar Dørum har toppet Oslo-listen i nesten et kvart århundre, siden 1985, er det nå Trine Skei Grande som tar over stafettpinnen. Hun er 1.nestleder i Venstre og har vært på Stortinget siden 2001.

Byen trenger Venstre
– Dette har jeg lyst til og dette vet jeg at vi klarer. Jeg vet hva som kreves av partiet og velgerne, og tror jeg vil klare å oppfylle disse forventningene. Jeg elsker denne byen, og ser at både den og landet så desperat trenger Venstre, sier Skei Grande.

Det viktigste for Venstre i neste stortingsperiode er å reformere velferdsstaten, ta steget over i kunnskapssamfunnet og gjennomføre en energireform for å skape lavutslippssamfunnet. For å få dette til understreker Skei Grande behovet for en ny liberal regjering i Norge.

Misunnelse kan ikke være drivkraften
– Vi må få kasta ut sosialistene fra finansdepartementet. Vi kan ikke ha en politisk ledelse som lar misunnelse være drivkraft i den økonomiske politikken – som ikke forstår at skatte- og avgiftssystemet ikke skal flå de rike – det skal skape velstand og mer miljøvennlig forbruk. De bør settes i skammekroken av folket – sammen med Siv Jensen, avslutter Skei Grande.

2.nestleder i Venstre, Ola Elvestuen ble valgt på 2.plass og direktør i stiftelsen Miljømerking, Alvhild Hedstein, ble valgt på 3.plass.

Oslo Venstres stortingsvalgliste:
1: Trine Skei Grande
2: Ola Elvestuen
3: Alvhild Hedstein
4: Monica Tjelmeland
5: Kjell Veivåg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**