Luke 21 – Julekalenderen

Hver dag fram mot julaften presenterer Østfold Venstre ulike Venstre-venner. Nr 21 er Helge Bollæren Hasvold, Fredrikstad, som er spesielt opptatt av sosialt ansvar og næringspolitikk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Helge Hasvold

Foto: Privat

Når jeg stemmer Venstre er det fordi ideologien stemmer best overens med mine verdier. Jeg vil gjerne ha friheten til å forme livet etter eget hode, men innser samtidig at jeg må ta et sosialt ansvar.

Frihet og ansvar henger helt klart sammen. Det å leve er risikabelt. Alle bør ha friheten til å strekke seg etter sine drømmer. Samtidig risikerer vi å falle langt om vi skulle feile. Da er det viktig å ha et samfunn som hjelper dem som trenger det mest. Venstre har fokus på nettopp dette.

I disse juletider bekymrer det meg at vi er så fanget i vårt eget økonomiske system. Finansministeren ber oss bruke mer penger for å «redde» økonomien vel vitende om at det vi gjør ikke er forenlig med en bærekraftig framtid. Venstre forsøker å finne veien ut av dilemmaet. Vi vil benytte krisetiden til å endret retningen. Til å satse på ny teknologi som kan redusere det ødeleggende fotavtrykket vi nå setter på moder jord. Med en slik tankegang dukker det plutselig opp en mengde muligheter for nye virksomheter og bærekraftig økonomisk vekst.

Men det handler jo ikke bare om teknologi og penger. Til syvende og sist handler det om hvordan du og jeg lever livene våre. Det gjelder å komme i takt med egen samvittighet og da ville det jo være en unnlatelsessynd å ikke påvirke politikken. Det er grunnen til at jeg engasjerer meg i Fredrikstad Venstre og står som nr 4 på Østfold Venstres liste til stortingsvalget i 2009.

Ha en riktig god og bærekraftig jul.

julemotiv 29 - pyntet bord

Foto: microsoft

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**