Avslutt forbudstida!

Nå har det snart gått fem måneder siden nattmatforbudet i Lillestrøm sentrum trådte i kraft. Siden 11. september i fjor har øl vært det eneste næringsmiddelet som kan lovlig selges etter klokka to. Spritserveringen stenger ett, matserveringen to, og øl klokka tre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Av Boye Bjerkholt, leder i Skedsmo Venstre

Kebab2

Foto: arsel, sxc.hu

Rett nok sies det at det er mye mat i godt drikke, men få steder er man så bokstavtro mot det ordtaket som i Skedsmo kommune, der sultne folk altså nektes å kjøpe hamburger eller kebab og i stedet henvises til å døyve sulten med en øl til.

Hensikten da kommunestyret med stort flertall – mot Venstres stemmer – vedtok nattmatforbudet, var visstnok å få bukt med det mye omtalte bybråket i Lillestrøm. Nå rapporteres det om fulle folk som opptrer truende overfor serveringspersonale når matserveringen stenger. De eneste som er overrasket over det, må være de som trodde at det var for stort matinntak på nattestid som var årsaken til bybråket. Jeg er ikke blant dem.

Det er ennå halvannen måned til forsøksperioden er over. Den vil bli etterfulgt av en grundig evaluering som kan komme til å ta ytterligere flere måneder. Kanskje går det helt frem til over sommeren før evalueringen er klar og kommunestyret kan oppheve et vedtak som allerede nå synes like virkningsløst som det føles meningsløst.

Jeg tilhører dem som synes det er grunnleggende bra at folk spiser mat når de er på byen, før de skal hjem eller før de skal på nachspiel. Det er grunnleggende bra at folk ikke drikker på tom mage, og det er grunnleggende bra at folk ikke legger seg på tom mage med oppadstigende rus. Nattmat forebygger ikke bare bråk, men også fyllesyke dagen derpå for det store flertall som går på byen for å hygge seg med venner og aldri gjør en flue fortred.

I Oslo var det etter nyttår Lillestrøm-tilstander med stengte kebabsjapper på nattestid, men det tok ikke mer enn to uker før man innså konsekvensene og fikk opphevet nattmatforbudet. Det burde vi forlengst gjort i Lillestrøm også. Det er på tide å avslutte forbudstida!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**