– All politikk bygges på kultur, sier Jens Olai Justvik

– All politikk bygges på kultur, på dannelse, på breddekulturen, sa Lillesand Venstres Jens Olai Justvik i den politiske debatten.- Glemmer vi at mennesker innhalerer kultur i samfunnet vårt, har vi glemt noe vesentlig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Jens Olai Justvik på talerstolen

Foto: Jan Kløvstad

– Det jeg har sett av Agder i det siste er eksempel på noe av det beste vi har. Som Pål Repstad skriver i “Gud på Sørlandet” har vi hatt en fin glidning mot et samfunn der meninger og perspektiver har livets rett. Vi er blitt mer kulturåpne, vi har begynt å bevege oss litt vekk fra den trange stilen til et mer søkende og tolerant samfunn.

I Lillesand vil vi skape kultursenter på Møglestu, viktig byggstein i et samfunn i vekst. Vi kan snakke så mye miljøpolitikk og skolepolitikk vi bare vil men glemmer vi kulturpolitkken er vi på ville veger. Det er fantastisk å se Arendals nye kulturhus, se Grimstad kulturhus, Lyngdal har fåt kulturhus og snart får vi også store Kilden i Kristiansand. Scenen er mikrokosmos, makrokosmos er selve livet.

Vi skal ikke bygge bare børs. Hva var det som gikk galt i finanskrisa? Det var noen som mangla den kulturelle balansen. Vi er mennesker som puster og peser, elsker og hater, vi er individer som trenger næring, kulturell næring. Venstre kan være det partiet som snakker om kultur, det byggende, speilet vårt i vår tid og i kommende generasjoner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**