Positivt med havenergilov

I dag sender regjeringen ut et lovforslag ut på høring on en havenergilov. – Dette er positivt. Venstre fremmet for om lag to år siden et forslag i Stortinget om å utarbeide en nasjonal strategi for utvikling av vindkraftproduksjon basert på havmøller, uttaler Gunnar Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Gunnar Kvassheim mener dagens lovforslag er et steg i riktig retning.

Gunnar Kvassheim mener dagens lovforslag er et steg i riktig retning.
Foto: Venstre

– Den gang stemte regjeringspartiene forslaget ned, men vi lyktes oss å få dette med i klimaforliket som ble inngått i Stortinget. Det som nå foreligger er første del av oppfølgingen av et viktig punkt i klimaforliket. Jeg ser frem til å få behandlet lovforslaget og den bebudete nasjonale strategien for fornybar energiproduksjon offshore i løpet av vårsesjonen, legger han til.

Enormt potensiale
– Lovforslaget som sendes på høring i dag er ett skritt i riktig retning. Det er et enormt potensial for fornybar energiproduksjon til havs. Gjennom å dra nytte av dette potensialet kan vi skape nye miljøbedrifter og nye grønne arbeidsplasser, avslutter Kvassheim.

Last ned Venstres forslag om en nasjonal strategi for utvikling av vindkraftproduksjon basert
på havmøller her.

Les også:
Vil ha satsing på vindmøller til havs
Skuffende om havmøller

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**