Spennende nominasjon

– Det er greit at vi får en 5.plass på Storingslista til Nordland Venstre, men vi skulle gjerne sett at vi kom enda høyere opp, sier leder i Nordland Unge Venstre, Maria Thørnquist Liljedal (18).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Helgas nominasjonsmøte i Nordland Venstre ble en spennende affære. Berit Woie Berg ble enstemmig valgt som listetopp, mens det ble kamp både om andre, tredje, fjerde og femteplassen. Unge Venstre var med i kampen om tredjeplassen, og tapte denne. Ungdomspartiet regnet da med at fjerdeplassen skulle være sikret, men slik ble det ikke.

– Vi ble overraskende nok utfordret også på fjerdeplassen, og nominasjonsmøtet delte seg. Denne delingen var for øvrig trenden gjennom hele nominasjonen, men i omgangen om fjerdeplassen tapte vi dessverre med en stemmes overvekt mot Hanne Nora Nilssen, forteller Liljedal.

Maria Thørnquist Liljedal

Foto: Terje Cruickshank

Unge Venstre måtte dermed ta til takke med en femteplass, etter enda en votering. Ungdomspartiet hadde før nominasjonen store forhåpninger om at moderpartiet ville sende ut sterke signaler til ungdommen i Nordland om at de ønsket å satse på ungdommen.

– Vårt håp var å få tre på topp ti, derav den ene topp fire. Da vi ikke fikk topp fire-plassering trakk en av de andre Unge Venstre-kandidaten seg da han ikke følte partiet sendte sterke nok signaler om at ungdom var ønsket, forklarer Liljedal.

Den andre UV-medlemmet var da foreslått på ellevteplass, men med en sikret tiendeplass etter debatter i forkant av Nominasjonsmøtet. Det hele endte opp med at Unge Venstre fikk to på lista, Maria Liljedal som nevnt tidligere og Terje Cruickshank fra Bodø Unge Venstre på syvende plass.

– Venstre har mange gode kandidater, og den lista som nominasjonsmøtet vedtok er knallsterk. Det viktigste for oss er likevel at vi har fått to sterke kandidater som kan representere oss gjennom venstre i valgkampen. I tillegg er kandidatene plassert strategiskt til i Nordland, både i fylkeshovedstaden Bodø og i Rana, Nordlands nest største by. Vi vil nå bruke tiden framover i samarbeid med moderpartiet for å oppnå et sterkest mulig valgresultat til høsten, sier leder i Nordland Unge Venstre, Maria Liljedal

– Det viktigste for oss nå er å prøve å nå ungdommen. Vi føler at vi er litt svekket fram mot skolevalgene etter helgas nominasjon, men vi håper likevel at vi skal klare å nå ut til ungdommen med vår liberale og gode politikk på områder som Miljø, Kollektiv og Skole. Vi må få ungdommene til å se at Unge Venstre og Venstre ønsker forbedringer for alle. Både i form av billigere Buss, bedre skoledagen gjennom å oppdatere lærerne og gjennom kampen for et oljefritt Lofoten og Vesterålen, sier Liljedal.

I tillegg til utsendingen Maria Liljedal deltok også Nikolai Endresen Dahl fra Sortland som observatør og Jonas Bjørkli fra Bodø/Maløy som Delegat fra Unge Venstre på helgas årsmøte.

UV delegasjon på Nordland Venstres årsmøte 2009

UV delegasjon på Nordland Venstres årsmøte 2009

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**