Det gjør vondt når fordommer brister

Sist helg arrangerte Abid Q. Raja, Venstre-politiker og jurist med røtter i Pakistan, dialogmøte for minoritetsungdom i Litteraturhuset i Oslo. Møtets tittel: «Bør ytringsfriheten være suveren og ubegrenset?» Hijab i politiet ble selvfølgelig et av hovedtemaene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Dialogmøtet omhandlet ytringsfrihet, og var det andre møtet i en serie med dialogmøter. Abid Raja er initiativtager.

Dialogmøtet omhandlet ytringsfrihet, og var det andre møtet i en serie med dialogmøter. Abid Raja er initiativtager.
Foto: Frode Fjeldstad

Vi satt der i innemørket tre fulle timer på en søndag, noen på gulvet, mange måtte stå. Ute var gamle Norge kledd i vinterhvitt. Inne fortalte ungt temperament, sort hår og fargerike hijaber at Rajas invitasjon til dialog hadde nådd akkurat dem han ønsket å nå – unge mennesker som aldri blir innkalt til debatter i Tabloid og Redaksjon EN, skriver Drude Beer i Nationen.

Les hele innlegget i Nationen på nett.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**