– Justisministeren er for lett

Venstres leder Lars Sponheim er ikke imponert over justisminister Knut Storbergets opptreden på pressekonferansen der statsråden trakk forslaget om endringer i politiets uniformsreglement.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Lars Sponheim mener at justisministeren ikke har hatt oversikt.

Lars Sponheim mener at justisministeren ikke har hatt oversikt.
Foto: Rune Kongsro

– Dette er ikke lenger et spørsmål om hijab, men om hvorvidt vi har en justisminister som er på høyde med situasjonen, sier Lars Sponheim.

Bekymret over mangel på kontroll
– Storberget er tydelig blitt hardt presset i denne saken. Jeg tviler på om han hadde noe valg. Trolig har han fått klar beskjed fra sine overordnede i regjeringen.

Sponheim har tidligere uttrykt bekymring for signalene fra Justisdepartementet, der det har vist seg at statsråden ikke var kjent med vedtaket som var fattet i sin egen politiske ledelse. – Det virker som om justisministeren ikke har kontroll, selv over de tingene som skjer helt nær seg. Jeg føler meg litt utrygg over å bo i et land hvor en justisminister ikke har bedre oversikt og kontroll.

Slåss for ettermælet
– Saken viser at justisministeren er for lett til å ha en så tung jobb. Det han forsvarer handler ikke lenger om hijab-forslaget, men om hvordan saken er blitt håndtert. Da blir det tydelig at han ikke har hatt kontroll over prosessen og departementet sitt, og at han har manglet oversikt i en sentral sak. Det vi ser er en justisminister som slåss for sitt ettermæle, sier Sponheim, som ikke tror saken er avsluttet med dagens pressekonferanse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**