Miljøpriskunstneren

Olav Grimstad er ansvarlig for kunstverket vinneren av Venstres miljøpris for 2009 får som et synlig bevis på tildelingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Mottakeren av Hurum Venstres miljøpris for 2009 vil få et diplom og en innrammet akvarell med Hurum-motiv malt spesielt for anledningen av den lokale kunstneren Olav Grimstad.

 Olav Grimstad jobber i atelieret på Storsand

Olav Grimstad jobber i atelieret på Storsand
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Om kunstneren
Olav Grimstad er fødd 17/1 1950, og er oppvaksen i Ørsta på Sunnmøre. Den kunstnarlege utdanninga si har han frå kunststudier ved Manger Fylkesskule (under m.a. Øyvind Aksnes) i 1970, formingslærarskulen i Bergen og kunsthistoriestudier (grunnfag) ved UiO i 1977.

Utover dette er han autodidakt i akvarellmaling, og har etter fleire tiår i faget opparbeidd ein grundig erfaringsbakgrunn og rutine. Sidan 1977 har han budd og arbeidd på Hurum ved Oslofjorden, der han ved sidan av akvarellmalinga har undervist i forming i ungdomsskolen. Sidan 1998 har han drive sitt eige kunstgalleri og antikvariat på Storsand i Hurum: Galleri & Gallera.

Olav Grimstad har teke del i ei lang rekke utstillingar sidan debuten i Ørsta Kunstlag 1977. Fleire kommuner har kjøpt arbeida hans, og han har designa mange større og mindre grafiske arbeid, hefter, brosjyrer, plakatar, logoar og lignande. Han har også utført bokillustrasjonar. I tilegg underviser han i akvarellmaling ei periode kvar haust på den Liguriske rivieraen i Italia. opplysingar om dette kurset får du ved henvendelse Galleri & Gallera.

Olav Grimstad har fått Dan Anviks minnefonds ærespris for 2004, samt Hurum Kommunes kulturpris for 2004.

– Saksa fra hjemmesiden til Grimstad –

Den lokale kunstneren Olav Grimstad

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**