Vil ha bane til Fornebu

I dag ble det klart at StatoilHydro flytter sine Oslo-ansatte til Fornebu. – Det øker behovet for å styrke kollektivtilbudet, og jeg mener det er avgjørende at det nå kommer på plass en god og miljøvennlig baneløsning til Fornebu, uttaler Borghild Tenden, nestleder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


 Borghild Tenden vil ha fart på byggingen av Fornebubanen.

Borghild Tenden vil ha fart på byggingen av Fornebubanen.

Det gjorde hun klart i dag til NRK Østlandssendingen. Hør saken på NRKs nettradio.

Tenden vill ta saken opp med samferdselsministeren i neste uke og vil stille følgende spørsmål:

Ved planleggingen av hvordan Fornebu skulle utvikles har det vært forutsatt at en bane skulle være bærebjelken i kollektivtilbudet. Tidligere samferdselsminister Terje Moe Gustavsen lovte at det skulle bevilges 600 mill. kr til en slik løsning. Ulike baneløsninger har vært utredet, blant annet en automatbane. Miljøverndepartementet satte en stopper for automatbanen ved å sette foten ned for en tilknytning til Lysaker stasjon. Vil statsråden nå jobbe aktivt for å få på plass en baneløsning til Fornebu?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**