– Kommunen bør granskes

– Granskerne bør se på kontakten mellom politikere, administrasjon og utenforstående næringsliv, sier Venstres Geir Helge Sandsmark til Halden Arbeiderblad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Geir Helge Sandsmark

Foto: Halden Dagblad

Initiativtaker Sandsmark sier til Halden Arbeiderblad at det ikke siktes mot enkeltpersoner og grupper, men han mener det er litt ukultur i den kommunale saksbehandlingen. Han er klar over at kravet kan virke som en mistenkeliggjøring.

Granskerne bør se på kontakten mellom politikere, administrasjon og utenforstående næringsliv. Flere av politikerne som har satt sitt navn under kravet om gransking, forteller til HA at en utløsende faktor var hyttesaken i Torpedal. Sandsmark sier det også er tilfeller hvor sakspapirer burde vært med når saker legges fram i politiske fora. Han kaller dette manipulering av saksbehandlingen. Det er sagt en del ting i leserinnlegg og blogger som ikke bør gå upåaktet hen, mener han.

Både Fremskrittspartiets Henrik Rød og Høyres Carl-Victor Sundling sier de vil støtte saken i kommunestyret.

Les mer i Halden Arbeiderblad.
Brevet til kommunen ligger her.
Forespørselen ligger her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**