Nei til moms på kultur

Regjeringa vurderer å legge moms på billetter til kulturarrangementer, i første omgang 8 prosent. Hva skal det tjene til? spør Venstres stortingskandidat Roar Sollied, som tidligere var kulturutvalgsleder i Troms.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Roar Sollied

Foto: Marte

I et land med spredt bosetning kan profesjonelle forestillinger bare sjelden klare seg på billettinntekter. Det betyr at Staten må gi tilbake med andre handa, ellers blir det mindre produsert kultur og dermed færre kulturarbeidsplasser, færre kulturentreprenører og artister, mener Sollied i et leserinnlegg.

Sollied legger til at regjeringspartiene i hele perioden har stemt mot momskompensasjon for frivilligheten, nok et slag mot kultur-Norge. Selv i siste budsjett og i revidert gjorde de det. Nå har de plutselig snudd på det standpunktet rett foran valget. Det står ikke til troende!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**