Starter blogginitiativ

I dag starter Lars-Henrik Paarup Michelsen blogginitiativet Ta stilling. Målet er å få alle partiene til å ta et tydelig og avklart standpunkt til EUs Datalagringsdirektiv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Lars-Henrik er andrekandidat for Hordaland Venstre

Lars-Henrik er andrekandidat for Hordaland Venstre

– Datalagringsdirektivet, som vart vedteke av EUs ministerråd i 2006, er politikk for autoritære regimer, ikkje liberale demokrati som dei vi finn i Europa, forteller Paarup Michelsen. Direktivet vil pålegge alle internett- og teleselskaper å lagre trafikk- og lokaliseringsdata i opptil to år. – Det vil seie informasjon som IP-adressar, tidspunkt for inn- og utlogging av internett, avsendar og mottakar av e-post, geografisk lokalisering til sendar og mottakar av sms og varigheit på telefonsamtalar, forklarer han.

Personvern satellit

Initiativ på sosiale medier
Sammen med Carl Christian Grøndahl tar han nå initiativ ovenfor bloggosfæren. Gjennom blogger, Twitter, Facebook og andre sosiale medier, skal initiativet spres. Målet er klart:

– Min haldning er klar, og har vore det heilt sidan mitt første blogginnlegg om Datalagrinsdirektivet for tre år sidan. Direktivet er ein så ein alvorleg trugsel mot personvernet og retten til å kommunisere privat at det aldri må gjerast til norsk lov, slår han fast.

Les mer på bloggen til Lars-Henrik
Du kan melde deg inn i Facebookgruppen Nei til Datalagringsdirektivet her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**