Verneområder til havs

Kragerø kommune foreslår å opprette fire verneområder for torsk og hummer i skjærgården, ved å skjerme bestemte områder fra fiske med garn, ruse, trål, not, line og lignende

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Solfrid Rui Slettebakken

Foto: Kragerø Blad

—Vi vil prøve dette. Målet er å få bestanden av torsk og hummer opp igjen, sier varaordfører Solfrid Rui Slettebakken (V) til Aftenposten.

Les reportasjen i Aftenpostens nettutgave HER

Tonje Løwer Gurholt

Stortingskandidat for Telemark Venstre, Tonje Løwer Gurholt er svært positiv til marine verneområder i Norge, og gjerne i Telemark.

– Venstre går til valg på å sikre det biologiske mangfoldet i sjø og langs kysten, ikke bare på fastlandet. Kragerøs forslag om verneområder i skjærgården er helt i tråd med Venstres ønsker for den neste stortingsperioden, sier Tonje Løwer Gurholt.

Venstre mener det er nødvendig å etablere et nettverk av marine verneområder, tilsvarende vernergimet på land. Det må gis beskyttelse til havområder, habiater og økosystemer gjennom er marin verneplan for Norge som inkluderer opprettelse av nasjonalparker til havs.

Fiskebøye

Derfor vil Venstre bl.a:

•Intensivere kartlegging og nødvendig vern av kaldtvannskorallrev.
•Følge de vitenskapelige rådene for fiskekvoter, og om nødvendig forby fangst av visse arter eller med visse redskaper eller i visse områder.
•Kartlegge det biologiske mangfoldet i sjø og alle kystkommunene.

– Frem til nå har vern i Norge hatt fokus på fastlandet. Venstre ønsker at den neste verneepoken i Norge også skal handle om vern av hav, avslutter Tonje Løwer Gurholt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**