Send HELSE til 2007?

Hvor mange ganger har du hørt Camilla Høgetvedt si: “Som personlig trener er jeg opptatt av å ta vare på kroppen min og se bra ut! Jeg tar VitaePro hver dag i tillegg til et sunt kosthold. Kom i gang med treningen i dag du også!”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Tabletter

Eller Hilde Gjermundshaug Pedersen som sier: “Jeg og min familie tar VitaePro hver dag for styrke og overskudd”. Og enda holder hun ungjentene bak seg, i følge henne selv.
I en annen reklamesnutt hører vi om en datter som har fått tilbake en mor og far med energi, bare på grunn av Vitaepro. Eller en kjekk, ung mann som sier: “det er greit å ha litt overskudd til å bidra litt på hjemmebane også".

Flott dette her, tenker jeg. Men hvor mye har Vitaepro å si for det?

En annen av samme kategori er Krill. Krill har i følge reklamen dokumentert effekt på konsentrasjonen. Send KRILL til 2007 og prøv Krill nesten gratis får vi høre av alpinstjernene Åmot og Kjuus.

På nettsiden til produktet kan vi lese at Super Krill nå er tilgjengelig for deg og dine.
Der skriver de også: "SuperKrill er gunstig for hjerte og kar, og har egenskaper som er bra for hud og ledd, og kan hjelpe mot depresjoner, dysleksi, ADHD (hyperaktivitet), demens og tretthet."

"Super Krill" er fra den aller fineste krillen på markedet og er oppskrift på et sunt hjerte, godt immunforsvar, godt kretsløp, myke ledd og vakker hud."

Det er ikke måte på til påstander, spør du meg. Og du er bare en sms unna dette vidundermiddel også.

I følge markedsføringen av disse produktene, er dette hva som skal til for å få et sunt liv og helse. Mens kanskje det beste for livskvaliteten og helsen burde vært en tur i blåbærskogen. Både frisk luft, trim, og naturens egne antioksydanter.

Jeg vil gjerne ha vakrere hud. Jeg vil gjerne ha enda bedre konsentrasjon. Jeg vil gjerne ha mykere ledd og et godt immunforsvar. Jeg vil gjerne holde meg lenger våken om kveldene. Jeg vil gjerne slippe å bli dement. Tror du jeg bare er en tablett eller to unna? En sms eller to unna?
Er det så lett å gjøre noe med energien i livet? Er det så lett å gjøre noe med sin egen helse? Sende en sms og ta en pille? Nei, jeg tror vi må gjøre noe med hele livsstilen. Det handler om sosialmedisin like mye som medisin. Hvordan velger vi å leve vårt liv.

I perioder, som for eksempel en valgkamp er livet egentlig ikke veldig sunt. Stress, prestasjonsangst og ønske om å lykkes. Dårlige netter hvor innlegg planlegges langt bak i underbevisstheten. Midt oppe i dette skal hverdagen fungere med mann, barn, studier og mange andre engasjementer. I tillegg er jeg godt voksen og begynner å få de fleste kroppslige svakheter som Vitaepro kan reparere. Jeg burde helt sikkert sendt HELSE eller KRILL til 2007. Men jeg velger likevel å finne energien og helsen på andre måter.

Jeg er over middels interessert i å gjøre en innsats for samfunnet, og har valgt politikken som arena for det. Jeg lurer mange ganger på hva det er jeg bruker så mye av mitt liv, tid og energi på. Men årsaken er blant annet at det gir energi ved å være engasjert i noe man har interesse for. Da kan det å ha det travelt, gi energi istedenfor å tappe krefter.

Det er mulig jeg er spesielt kritisk til reklame. Det er mulig jeg er spesielt kritisk til at det at det alltid er en tablett som skal gjøre oss friskere, vakrere og mykere. For jeg tror faktisk det beste er at vi finner veien til vårt eget gode liv. Vi må gjøre noe med hvordan vi fyller hverdagen. Her er jeg fasinert av professor Fugelli som fremhever betydningen av sosialmedisin som grunnlag for et friskt og rikt liv. Jeg tror mer på hans budskap som er: "Frihet er helsens grunnstoff. Kanskje handler frihet om makt, mot og mulighet til å bevege seg mot egne mål? I så fall er frihet livets eget vitamin".

Jeg skal ikke harselere over Vitaepro eller Krill. For de menneskene som tar det og for de det virker for er det veldig bra. Det kan godt hende at innholdet i reklame faktisk også stemmer med produktet. Men jeg er bare så utrolig lei de lettvinte løsningene for et godt og friskt liv. Jeg er bare så utrolig lei av reklame som sendes så utrolig ofte som Vitaepro. Det virker mot sin hensikt for mitt vedkommende. Jeg kommer aldri til å sende HELSE til 2007. For hver gang jeg ser Vitaepro reklamen, jo mer sikker blir jeg på akkurat det.

Tonje Løwer Gurholt
Stortingskandidat Telemark Venstre

Avis, TA

Kronikk skrevet for TA
PDF fil av siden i TA kan du se HER

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**