Venstre er glad i småbedrifter

Det er spesielt i forholdet til næringslivet vi ser et viktig skille mellom borgerlig og sosialistisk politikk, skriver Linn Beate Kaald Thoresen i Akers Avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Linn Beate Kaald Thoresen

Linn Beate Kaald Thoresen

Jeg tror ikke den sittende regjeringen er særlig glad i bedrifter og private eiere, men ser på dem med mistenksomhet: "Har dere betalt nok skatt i dag?" Tenk om de tusenvis av småbedriftseierne i landet fikk følelsen av en takk for at de gir arbeid og inntekt til et tjuetalls mennesker?

For Venstre er friheten til å bli sin egen sjef, skape og utvikle sin egen arbeidsplass en verdi i seg selv. Men småbedriftene er også helt avgjørende for velferd og velstand i hele samfunnet. Uten en slik frihet innenfor rammene av en regulert og fungerende markedsøkonomi, vil samfunnet stagnere, slik vi har sett i alle forsøk på sosialisme.

Kreativitet og nyskaping, spesielt innen teknologi for miljø og klima, er avhengig av ikke-sosialistisk politikk, som støtter og anerkjenner gründere og private eiere.

Partier som ser all skattelette til bedriftene som et "håndslag til de rikeste" og som bruker "marked" som skjellsord, mangler grunnleggende forståelse for de økonomiske mekanismene som skaper velferd og nødvendig økonomisk vekst. Uten norske private eiere som vil satse sine egne penger på nye arbeidsplasser i Norge, vil samfunnet rakne over tid. Det forstår også mange i offentlig sektor. Norge trenger en nå regjering som forstår det!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**