Venstres nye Lars og nye Michelsen

– Jeg er en ekte liberaler, og skjønte at man ikke trenger å være sosialist for å være opptatt av miljø og fattigdom, sier Venstres andrekandidat i Hordaland, Lars Henrik Paarup Michelsen (28) til Dagens Næringsliv. Han er intervjuet som del av en serie om partienes unge talenter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Lars-Henrik Paarup Michelsen

Foto: Venstre

Ønsker seg business
– Det er veldig viktig at det legges til rette for at folks kunnskap omgjøres til arbeidsplasser. Det er det som er fremtiden. Man må finne ordninger som gjør det praktisk enklere å være selvstendig næringsdrivende. Folk som driver for seg selv må få sosiale ytelser på lik linje med alle andre. Ikke minst må man gi skryt og oppmuntring til selvstendig næringsdrivende. Ordninger som Innovasjon Norge er bra, sier Michelsen til DN.

– Innovasjon Norge må deles i to. Vi må ha det vi har nå, som gir til primærnæringen og distriktene, og så må vi få en ny funksjon som skal kunne maksimere innovasjon. Man må kunne få støtte selv om man bor i en by.

Må få med næringslivet på miljøsaken
– De bedriftene som tar miljøet på alvor vil ha en fordel på sikt. Vi er nødt til å få næringslivet med på miljøtankegangen om vi skal lykkes i miljøpolitikken, sier Michelsen til DN.

– De jeg håper vil stemme på Venstre er de som mener at Ap svikter på utdannelse og forskning, de som mener Høyre blir for kaldt og de som tar avstand fra de vulgære sidene ved Frp.

– Jeg er en klar EU-tilhenger, og jeg tror tiden jobber for at Venstre blir et ja-parti. I så tilfelle vil det være historisk, for det blir første gang et parti snur i EU-saken.

En stemme for de som trenger det mest
– I stedet for å behandle rusmisbrukerne som kriminelle, må vi gi langt flere et behandlingstilbud. Vi må sørge for at det er sprøyterom åpent tilgjengelig. Ikke minst må vi la fastleger få skrive ut resepter på metadon og Subutex. Det gjøres i Frankrike i dag, og det har vært en stor suksess.

– Det som virkelig får adrenalinet til å pumpe er slikt som regjeringens forslag om at asylsøkere må oppgi intime opplysninger for å få familiegjenforening. Jeg ville ikke spurt mine nærmeste venner en gang om når og hvor barna deres ble unnfanget. Jeg mener Norge er altfor strenge i asylpolitikken i dag. Vi tar utgangspunkt i at asylsøkerne er her for å lure oss, og H, Ap og Frp spiller på folks frykt, sier Michelsen til DN.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**