Kjente og ukjente partitopper

Agderposten har 12. august et oppslag som viser at partienes toppkandidater er lite kjent for folk flest, skriver Anne Mo Grimdalen i Agderposten i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Valgforsker og professor Frank Aarebrot uttaler til samme sak, at de fleste stortingspolitikerne er anonyme, og fra Agder har det ikke vært særlig profilerte politikere de siste årene.

I Norge har vi et upersonlig demokrati. Ved stortingsvalget stemmer folk på parti og ikke personer. Kjennskap til politikerne kan ha større betydning for deres ombudsrolle, så langt Frank Aarebrot.

Øystein Haga heime 2

Foto: Jan Kløvstad

Venstre har denne gang med Øystein Haga på topp, nettopp en person som tar ombudsrollen alvorlig.

Som kommune- og fylkespolitiker har mange erfart at de kan ta kontakt med ham, og han lytter. Jeg tror det er noe av grunnen til at han ved siste valg, var den politikeren som fikk flest personlige stemmer ved kommunevalget.

Øystein Haga er en engasjert politiker med et brennende hjerte for Venstre, og han profilerer særlig miljø- og kulturpolitikken med tyngde.

Å ta vare på naturen; jord, luft, vann og det biologiske mangfold er avgjørende for vår eksistens.

Oljeforurensningen langs vår kyst har vist med tydelighet hvor sårbare vi er.

Venstre er til å stole på i miljøpolitikken. Det er nærmest et paradoks at miljø- og utviklingsminister Erik Solheim nå går ut og inviterer Venstre og KrF til et nytt klimaforlik etter valget.

Dette er nye toner fra Erik Solheim, kommenterer Venstres Gunnar Kvassheim i Aftenposten 11. august. Han tok opp spørsmålet om et nytt klimaforlik med Solheim i Stortinget i mai og opplevde at han ble kontant avvist.

Dette synliggjør bare at vi trenger et sterkt Venstre på Stortinget og at Agder trenger en aktiv miljøforkjemper. Det får vi i Øystein Haga.

Som leder av kommunens kulturutvalg har Haga vist hvor viktig bredden i kulturlivet er. Frivilligheten og amatørene må sammen med de profesjonelle kunstnerne inspirere og utfylle hverandre.

Biblioteksaken er den mest omdiskuterte saken i Grimstad, det var det før kommunevalget og er det fortsatt. Den som står støtt her er Venstre og Øystein Haga.

Vi mener fortsatt at universitetsbyen Grimstad trenger et nytt moderne bibliotek.

Jeg mener det er godt å ha politikere som står støtt, også når det stormer. Aust-Agder kommer til å trenge det i neste stortingsperiode.

Vi vil trenge profilerte politikere, og derfor er Øystein Haga et godt valg etter min mening.

Anne Mo Grimdalen, 11.10.08

Foto: Jan Kløvstad

Anne Mo Grimdalen

Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**