En stemme til Venstre er en stemme til Eivind Brenna, hverken mer eller mindre

Det er en debatt om hvem du stemmer på om du stemmer på et parti, svaret er enkelt. Du stemmer på det partiet du stemmer på, all annen retorikk og finurlige måter å fremstille saken på er fordreining av fakta.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


En stemme til Venstre er en stemme til Venstre, hverken mer eller mindre.
En stemme til Høyre er en stemme til høyre hverken mer eller mindre.
En stemme til FRP er en stemme til FRP hverken mer eller mindre.
En stemme til AP er en stemme til AP hverken mer eller mindre.

Skolevalget 2007

Foto: NRK.no

Det er ikke vi som velger statsminister, det er Kongen som må finne det kabinett som er styringsdyktig. Dere glemmer at kongens råd, dvs. regjeringen utgår fra Stortinget.

Venstre har vedtaksfestet i Landsmøte 2009 at vi IKKE SKAL bidra til å danne regjering med FRP.

I klartekst betyr dette at vi avstår fra en invitasjon fra FRP og Høyre om dette vil komme.

-vi avstår også fra å støtte en slik konstellasjon, det betyr at en H/FRP regjering ikke vil være styringsdyktig og vil enten

A: bli felt ved mistillitt.

B: mest sannsynlig vil ikke Kongen kalle inn Siv eller Erna om de ikke er styringsdyktige.

Stortinget, stortingssalen

Foto: © Stortingsarkivet/ foto: Teigens fotoatelier as

“Norges parlamentarisme bygger på at regjeringen må ha et styringsgrunnlag i Stortinget, så den regjeringen som klarer å få de andre partiene med seg på sine forslag vil kunne styre landet.”

Følgende vil skje etter valget:
– Venstre vil umiddelbart gå i opposisjon mot enhver regjering den ikke er en del av. Dette er uttalt på landsmøtet og slik har det alltid vært. Enten så er du i en Regjering, eller så er du i opposisjon.

-Venstre vil føre venstrepolitikk i Stortinget slik vi har gjort i årtier ved å presse igjennom “kameler” eller saker ned i halsen på den til enhver tid sittende regjering for å få igjennom vår politikk.

– en mindretallsregjering må gå til V.KRF.SP. eller sentrumspartiene som disse også kalles for å forhandle frem og får igjennom regjeringens ønske i Stortinget.
-Det fører til at V som vanlig får satt sitt preg på den til enhver tid sittende regjerings realpolitikk.

Derfor kan du trygt stemme Venstre uten at vi vil få en regjering der Venstre støtter H/FRP, eller AP om vi ikke er en del av en slik regjering. Venstre er tydelige på hvilket alternativ vi ønsker, og det er en sentrumsregjering. Denne burde bestå av H.V,KRF og SP.

Hva har venstre uttalt på landsmøtet?
Venstre har i LM09 bestemt at vi går i opposisjon til en hver regjering vi ikke er en del av .
-Dvs vi vil være i opposisjon til en AP regjering uten V. Akkurat slik som vi vil være i en opposisjon til en H regjering / H+FRP regjering.

Hvorfor stemme på Venstre?
Stem Venstre, vi er tross alt det partiet som får igjennom mer av vår politikk sammenlignet med noen andre partier om man ser på størrelsen vår. Venstre har statsmanns holdninger, gode løsninger og vi er ekstremt flinke til å forhandle frem god V politikk, selv når vi er bitte små. Det handler om å stemme på et borgerlig parti, med sosial samvittighet, stor sans for individuell frihet kombinert med en felleskapsforståelse.

Eivind Brenna

Foto: Ole Morten Melgård

Opplands kandidat er Eivind Brenna, så om du stemmer på Venstre så stemmer du på Eivind og ikke på noen andre. Eivind Brenna har sin egen Facebook profil, og du kan følge han på denne. Les vårt partiprogram pg besøk gjerne [link#http://www.liberal.no] for å følge debattene, og finne ut mere om vår politikk.

Lykke til med valget.

Mikkel Dobloug
Partisekretær OV[

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**